Cellnex va tancar el primer trimestre amb una facturació de 828 milions d'euros, la qual cosa suposa un 64% interanual més, un Ebitda ajustat de 634 milions (+66%) i un cash-flow de 300 milions (+67%), segons ha comunicat aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El resultat net del període va registrar unes pèrdues de 93 milions d'euros, davant els 43 milions d'un any enrere, per l'efecte de les amortitzacions més grans (+75%) i costos financers (+58%) associats al procés sostingut d'adquisicions i integracions i la consegüent ampliació de perímetre.
El CEO de Cellnex, Tobias Martinez, ha destacat el creixement orgànic de l'empresa durant el primer trimestre de l'any "que mostra la fortalesa" del negoci, i ha subratllat que els creixements registrats tindran un efecte arrossegament durant 2022, que ha qualificat d'important. Per la seva part, el director financer de Cellnex, José Manuel Aisa, ha mostrat la seva satisfacció per "un nou trimestre de creixement", en declaracions a Europa Press aquest dimecres. Ha recordat que les pèrdues "estan absolutament en línia" amb el pla d'inversions previst per l'empresa i que la companyia compta amb 8.000 milions d'euros per continuar destinant noves adquisicions. Ha destacat també l'emissió de bons per valor de 1.000 milions de dòlars tancada el març, amb venciment l'abril de 2026 i un cupó del 2,25%.
Per línies de negoci, el 90% dels ingressos van procedir dels Serveis d'Infraestructures per a operadors de Telecomunicacions mòbils, amb un increment interanual del 76%. L'activitat d'infraestructures de radiodifusió va aportar un 7% dels ingressos; mentre que la de xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d'infraestructures urbanes (IoT i Smart cities) va aportar un 3% dels ingressos. A tancament de març, l'empresa comptava amb un total de 102.712 emplaçaments operatius, als que se sumen 5.815 nodes DONES i Small Cells, amb un creixement orgànic del 6,5%.
El deute net de Cellnex, excloent els passius per arrendaments, assoleix els 13.600 milions d'euros a l'abril, el 86% de la qual referenciada a tipus fix. L'empresa té un accés a liquiditat immediata de 7.800 milions d'euros, i les emissions de Cellnex tenen un ràting de Fitch (BBB-) amb perspectiva estable, i de S&P, de BB+ amb perspectiva estable.
Creixement
Fins a l'abril, la companyia ha invertit 2.000 milions d'euros, entre els 1.500 milions corresponents als nous acords a França i els 500 milions dels pactes a Portugal, els Països Baixos i el Regne Unit. En concret, ha acordat amb Bouygues Telecom la construcció de fins a 2.850 nous emplaçaments addicionals fins a 2028, l'adquisició de dos Central Offices (Datacenters) i l'ampliació del projecte conjunt de desplegament de fibra òptica a la torre anunciat el 2020.
Així mateix, amb Iliad ha acordat el desplegament de fins a 2.000 nous emplaçaments addicionals fins a 2028, i amb Societé du Grand Paris, dotar de connectivitat les noves línies 16 i 17 del metro parisenc. L'empresa també ha tancat acords a Portugal per ampliar la cooperació amb PIXO i amb NOS, i ha tancat la compra a ONI de 63 emplaçaments. Finalment, ha pactat projectes per dotar de connectivitat la línia ferroviària London-Brighton al Regne Unit i la xarxa ferroviària de ProRail als Països Baixos.
També destaca l'ampliació de l'actual acord de prestació de serveis amb l'operador britànic de telecomunicacions BT, amb un acord de col·laboració multidècada que inclou l'opció d'estendre'l fins a 2040, amb una clàusula d'all or nothing'.