L'empresa de telecomunicacions Cellnex Telecom ha llançat aquest dilluns una emissió de deute per import de 1.850 milions d'euros dividit en dos trams. El primer tram, per valor de 1.000 milions, té venciment a sis anys, el 2027, i el preu de l'emissió s'ha fixat en 145 punts bàsics sobre el midswap, la referència per a les operacions d'aquest tipus, segons fonts del mercat. El segon tram té un import de 850 milions d'euros, amb venciment el setembre de 2032 i un cupó del 2%, amb preu d'emissió del 98,96%. Els fons que s'obtinguin de l'emissió seran fets servir per a finalitats generals corporatives, segons ha explicat l'empresa.
La companyia preveu que els trams comptin amb ràtings de 'BBB-' de Fitch Ràtings i de 'BB+' per part de S&P Global Ràtings. L'emissió està destinada a inversors qualificats a l'empara del programa d'emissió de deute Euro Medium Term Note Programme i garantida per la mateixa Cellnex.
Cellnex destaca que ha aprofitat "les condicions de mercat favorables per mantenir el cost mitjà del deute i allargar el venciment mitjà del seu deute". Segons ha informat l'empresa, s'espera que els bons siguin admesos a cotització en la Borsa de Valors d'Irlanda.
Cellnex dispara els ingressos
Aquesta nova operació de Cellnex també ha estat possible, en part, gràcies que en primer semestre d'aquest any a l'empresa ha disparat els seus ingressos un 47%, fins als 1.061 milions. En la presentació de resultats, Tobias Martínez, conseller delegat de Cellnex va destacar que el primer semestre va estar marcat pel tancament d'operacions, pels nous acords a França, els Països Baixos, Polònia i Portugal, "una ampliació de capital que ens ha de permetre continuar capturant noves oportunitats de creixement" i per un important creixement orgànic que supera el 5%.
Segons Martínez, aquesta dinàmica "té el seu reflex en la millora dels indicadors clau d'ingressos, ebitda i flux de caixa recurrent. Tot això ens permet no tan sols confirmar les perspectives per al conjunt de l'exercici, sinó revisar-les a l'alça per efecte del tancament anticipat de diversos dels acords que havíem anunciat. D'aquesta manera els ingressos superaran els 2.500 milions i l'ebitda els 1.900 milions".
De cara a aquesta segona part de l'any, Cellnex encara té pendent tancar l'operació amb CK Hutchison al Regne Unit i l'adquisició del 100% d'Hivory a França, uns processos que una vegada conclosos permetran a Cellnex operar més de 130.000 torres i emplaçaments de telecomunicacions a dotze països europeus.