L'empresa d'infraestructures de telecomunicacions inalàmbriques Cellnex va tancar el 2018 amb unes pèrdues de 15 milions d'euros, que atribueix als costos de l'ERO a Retevisión i Tradia, de 55 milions. Els 15 milions de pèrdues contrasten amb els 26 milions de guanys de l'exercici del 2017. Segons els resultats anuals presentats aquest divendres, Cellnex va tancar l'any passat amb un 14% més d'ingressos, fins als 901 milions d'euros, i un EBITDA, és a dir, el benefici abans d'interessos, impostos, devaluacions i amortitzacions, de 591 milions, un 18% més que al 2017. Segons Cellnex, el benefici comparable, sense comptar amb l'ERO, seria de 31 milions.
Durant el 2018, Cellnex va fer unes inversions de prop de 670 milions d'euros, la majoria destinades a generar nous ingressos. En aquest sentit, es van incorporar nous actius a Suïssa i Espanya, es van desplegar nous acords amb Bouygues Telecom i es van fer millores en l'eficiència i el manteniment de la capacitat instal·lada.
Amb l'empresa Bouygues Telecom a França, de fet, es va arribar a un acord per construir 88 centres estratègics de telecomunicacions en els propers 5 anys i adquirir-ne 62 més.
Xarxa Oberta de Catalunya
Cellnex , a més, ha adquirit la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), una empresa concessionària de la Generalitat que es dedica al desplegament, l'operació i el manteniment de les xarxes de fibra òptica.
La majoria dels ingressos de Cellnex, un 65%, provenen dels serveis d'infraestructures de telecomunicacions.
L'empresa, que opera a Espanya, Itàlia, els Països Baixos, Suïssa i el Regne Unit, obté un 48% dels ingressos i un 56% de l'EBITDA fora de l'Estat espanyol. Itàlia és el seu segon mercat, amb un 28% dels ingressos, i França el tercer, amb un 7%.
Les vendes futures ja contractades, l'anomenat 'backlog', assoleixen uns 18.000 milions d'euros, segons Cellnex.
El deute net de Cellnex era a final d'any de 3.166 milions d'euros, i la liquiditat de la companyia disponible a data actual de prop de 1.600 milions.