El Banc Santander refà les aliances que Banc Popular mantenia amb terceres entitats per recuperar la gestió de negocis estratègics i facilitar la integració. Així, segons un comunicat, l'entitat ha assolit un acord amb Euro Automatic Cash, societat propietària dels caixers de Popular, que permet a tots els clients del Grup Santander (Santander, Popular, Pastor i Openbank) utilitzar gratuïtament una xarxa total de 7.500 caixers a Espanya.
Acord amb els caixers
Des d'octubre, els clients de Popular ja podien utilitzar gratuïtament els caixers propietat de Santander, però encara faltava per tancar l'acord amb aquesta societat, necessari perquè els clients de Santander tinguessin també accés, sense cost, a la xarxa de caixers de Popular. Segons el comunicat, Grup Santander i Grup Crédit Mutuel, copropietaris al 50% d'Euro Automatic Cash, han refet l'aliança que van firmar el 2014, que va suposar el traspàs de la xarxa de caixers de Popular a l'esmentada societat.
El nou acord implica que Popular recupera els caixers instal·lats a les seves oficines i, alhora, Santander traspassa a Euro Automatic Cash el negoci dels seus caixers desplaçats. Euro Automatic Cash continuarà donant serveis a clients d'altres entitats amb les quals té acords. Els clients del Grup Santander també podran utilitzar aquesta xarxa de forma gratuïta, segons les condicions de l'acord. Fins ara, els caixers de Popular només permeten fer reintegraments d'efectiu i consulta de saldos i moviments. Amb aquest acord, Santander podrà instal·lar a les oficines de Popular caixers amb ingressos, pagament de rebuts/tributs i noves funcionalitats. L'operació no suposa consum de capital i manté l'estructura accionarial d'Euro Automatic Cash, 50% propietat d'Euro Information (Grup Crédit Mutuel) i 50% de Popular (Grup Santander).
Targetes de crèdit per a ambdós
A més, Banc Santander també ha assolit un acord amb Varde pel qual recupera la propietat del negoci de targetes de crèdit i dèbit comercialitzades per Popular a Espanya i Portugal. Aquest negoci va ser traspassat a WiZink el 2014, una societat de la qual Popular té el 49% i Varde el 51% restant. L'acord actual contempla que el Popular es desprengui del 49% de Wizink, que serà adquirit per Varde.
Grup Santander espera que l'efecte net d'ambdues operacions tingui un impacte positiu en la seva ràtio CET 1 fully loaded d'aproximadament 10 punts bàsics. Les operacions amb Varde i WiZink hauran de ser sotmesos a les autoritzacions regulatòries pertinents, i està previst que el seu tancament es produeixi en el segon semestre de 2018. Finalment, la setmana passada, Grup Santander i Blackstone van formalitzar la transmissió de part del negoci immobiliari no productiu de Banc Popular (així com la seva gestora, Verneda Serveis de Gestió Immobiliària, S.L.) a una societat en la qual comptaran amb participacions del 49% i 51%, respectivament. Aquesta operació va ser comunicada el 8 d'agost de l'any passat.