El 67% dels espanyols considera que l'oferta cultural a Espanya és "molt bona o bona", segons l'última enquesta sobre cultura i estils de vida realitzada pel CIS, que també revela que la música i la lectura són dos dels camps culturals més consumits.
Aquest interès de la població coincideix amb un 2024 que ha estat marcat per una gran implicació per part de les promotores d'esdeveniments de lleure i cultura, que han vist en els combustibles renovables una oportunitat per reduir la seva empremta de carboni, un dels principals reptes del sector.
Precisament, l'any passat alguns dels festivals de música, esdeveniments cinematogràfics i fires literàries més reconeguts del país van firmar acords estratègics amb Repsol per els van aconseguir evitar l'emissió de 1.400 tones de CO2 a l'atmosfera.
La companyia multienergètica va subministrar durant 2024 més de 551.700 litres de combustible renovable, produït a partir de residus orgànics, com l'oli de cuina utilitzat o residus agroalimentaris, per reduir les emissions de CO2 fins i tot en un 90% en comparació amb el combustible d'origen mineral al que substitueix.
D'aquesta manera, festivals de la talla del FIB, BBK, Sorral Sound, theRow o Marenostrum Fuengirola; els emblemàtics festivals de cinema de Màlaga, Sant Sebastià, Sitges, la gala dels Goya, a més de la Fira del Llibre de Madrid, es van proveir amb el combustible 100% renovable de Repsol per cobrir les necessitats energètiques dels escenaris, camerinos i altres instal·lacions d'aquests macroesdeveniments durant totes les jornades.
Una fita de reducció de carboni per al sector del lleure que posa de manifest el rumb que està prenent Espanya com un de les destinacions de referència en àmbits com la música, el cinema i la literatura.