TÜV SÜD ha presentat els seus resultats financers globals el 2023, reportant un increment en els ingressos del 9,6% fins a assolir un total de 3.139 milions d'euros, superant per primera vegada la marca dels 3.000 milions d'euros en la història de la companyia. Els guanys (EBIT) també van ser positius, incrementant-se un 11,6% any rere any fins a assolir els 217,7 milions d'euros.

Raúl Sanguino, CEO de TÜV SÜD a Espanya i Portugal, va apuntar que "en TÜV SÜD Espanya i Portugal, estem molt orgullosos d'haver contribuït positivament a assolir aquests resultats de la companyia el 2023, per la qual cosa continuarem amb la nostra estratègia d'acompanyar als nostres clients i col·laboradors en la transformació tecnològica, amb l'objectiu de fer d'aquesta societat un espai més segur, sostenible i digital".

Per la seva part, Johannes Bussmann, president del Consell d'Administració de TÜV SÜD AG, va anunciar que "el 2023 va ser molt satisfactori en el pla financer". "El nostre model de negoci ha demostrat la seva resiliència, fins i tot sota condicions polítiques i econòmiques desafiadores", va explicar.

Segons la companyia, el creixement aconseguit es deu a les contribucions de totes les regions en les quals opera i dels seus tres segments, indústria, mobilitat i certificació, que representen, cada un, aproximadament un terç dels ingressos corporatius.

El 2023, TÜV SÜD va invertir més de 180 milions d'euros en el desenvolupament de serveis basats en digitalització i Intel·ligència Artificial (IA), concretament en la modernització i ampliació de les seves instal·lacions de laboratori a nivell global —amb nous laboratoris inaugurats en països com la Xina, l'Índia o els Estats Units— i en la formació i desenvolupament professional continu del seu personal. També des del punt de vista de la inversió, la companyia va adoptar mesures en sostenibilitat en àrees com projectes de nova construcció i en la modernització de les seves instal·lacions.

Precisament, la sostenibilitat ha estat clau per a la companyia en aquell període, centrada en l'expansió continuada de les fonts d'energia renovables i el ràpid establiment d'una economia de l'hidrogen com a factors crítics per limitar els efectes negatius del canvi climàtic i forjar un futur sostenible. "TÜV SÜD ha donat suport a l'expansió de les energies renovables durant molts anys, proporcionant serveis integrals en àrees que inclouen l'energia eòlica, la fotovoltaica i la tecnologia de bateries i l'emmagatzemament", va destacar Bussmann. "A més, donem suport a l'establiment d'una economia de l'hidrogen, proporcionant solucions pioneres al llarg de tota la cadena de subministrament."

El 2023, TÜV SÜD va introduir la certificació BlueHydrogen per a hidrogen baix en carboni al costat de la seva acreditada norma GreenHydrogen, i va ampliar l'abast de la seva certificació H2-Readiness per a centrals elèctriques. La companyia també ofereix suport als fabricants de vehicles impulsats per hidrogen al llarg de tot el procés d'homologació.

Un altre dels focus d'innovació de TÜV SÜD ha estat el desenvolupament i la millora dels serveis relacionats amb la informació digital, proporcionant solucions que protegeixen d'atacs cibernètics a organitzacions, infraestructures crítiques i instal·lacions i el suport en l'ús d'IA en diversos camps. Els experts de la companyia han elaborat un 'marc de qualitat' que ja permet realitzar anàlisi de qualitat, avaluacions de riscos i avaluacions de conformitat en l'entorn de l'IA, entre altres innovacions.

La plantilla global de TÜV SÜD compta amb prop de 28.000 empleats, gairebé la meitat d'ells treballant anés d'Alemanya