L'economia dels EUA ha generat durant el mes de juliol un total de 528.000 nous llocs de treball no agrícoles, que és el doble del que esperava el consens del mercat, mentre que la taxa d'atur s'ha reduït una dècima, fins al 3,5%, segons ha informat l'Oficina d'Estadístiques Laborals del Departament de Treball. L'organisme ha confirmat la tornada "tant de l'ocupació no agrícola com de la taxa d'atur als nivells previs a la pandèmia del febrer del 2020", en el que es considera una dosi d'optimisme.
D'aquesta manera, el creixement net de l'ocupació al juliol s'ha accelerat substancialment respecte dels 398.000 llocs de treball nets que es van generar al juny i els 386.000 del mes de maig, segons informa Europa Press. "El creixement de l'ocupació ha estat generalitzat, impulsat per guanys en l'oci i l'hospitalitat, els serveis professionals i comercials i l'atenció mèdica", ha explicat el Departament de Treball. A diferència de l'Estat espanyol, als EUA no hi ha el creixement habitual de l'ocupació a l'estiu impulsat per l'activitat turística, perquè l'economia està més diversificada.
Al mes de juliol, la taxa d'atur s'ha reduït al 3,5%, amb 5,7 milions d'aturats, i ha tornat així als nivells previs a la pandèmia de covid-19. Entre els aturats, el nombre dels de llarga durada s'ha reduït en 269.000 persones al juliol, fins a 1,1 milions, cosa que equival al 18,9% del total d'aturats. Aquesta mesura ha tornat així al nivell de febrer del 2020.
Teletreball
Per la seva banda, el nombre d'ocupats a temps parcial per motius econòmics ha augmentat en 303.000 persones, fins als 3,9 milions. Aquest augment ha reflectit un increment en el nombre de persones les hores de les quals van ser retallades a causa de la falta de treball o les condicions comercials. El nombre de persones empleades a temps parcial per raons econòmiques està per sota del nivell de 4,4 milions el febrer del 2020.
Al juliol, el 7,1% de les persones ocupades van teletreballar a causa de la pandèmia de coronavirus, sense canvis respecte al mes anterior. I un total de 2,2 milions de persones van informar que no havien pogut treballar perquè el seu ocupador va tancar o va perdre el negoci a causa de la pandèmia, en línia amb el mes anterior.