Les estacions de Grandvalira Resorts van presentar les novetats per a la temporada d'hivern 2024-2025, que planeja arrencar el pròxim 30 de novembre i allargar-se fins al 20 d'abril, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Els dominis d'Andorra han invertit un total de 20,9 milions d'euros per a aquest hivern, dels quals 17,2 corresponen a Grandvalira, 2,3 milions a Pal Arinsal i 1,4 milions a Ordino Arcalís.
El director de màrqueting de Grandvalira Resorts, David Ledesma, va indicar que aquestes inversions han anat destinades principalment a millores a la xarxa d'innivació de neu de cultiu, les quals reafirmen la garantia de neu, a noves infraestructures i instal·lacions, així com a mesures en matèria de sostenibilitat per reduir les emissions de CO2.
A més, la companyia va assenyalar que continua apostant per la innovació i la digitalització, amb una nova app de Grandvalira Resorts que permetrà adquirir una eSIM per a l'ús de dades mòbils a tot el Principat al preu més competitiu del mercat. A més, l'app permetrà localitzar els acompanyants en les pistes mentre esquien, perquè trobar-se sigui més fàcil que mai.
La novetat més gran de la temporada, en l'apartat gastronòmic, és l'arribada del xef Nandu Jubany, reconegut amb una estrella Michelin i cinc sols Repsol, als restaurants Vodka Bar i Brasseria Piolet de Grandvalira. Jubany no arriba només i diversos xefs d'estrella Michelin també seran presents durant la temporada en les jornades Snow Club Gourmet.
D'altra banda, van apuntar que continuen reforçant serveis com les escoles d'esquí i snowboard, ampliant el catàleg d'activitats i noves experiències que van més enllà de l'esquí i que completen l'experiència a Grandvalira Resorts. "Hem mantingut un alt nivell d'inversions amb més de 20 milions d'euros destinats principalment a potenciar la capacitat productiva de neu de cultiu i, sobretot, a millorar l'experiència del client per consolidar la posició de lideratge d'Andorra al Pirineu i al sud d'Europa. Però el més estimulant són els plans de futur que des d'aquest hivern posem en marxa i que transformaran els dominis en espais més divertits per esquiar i més sostenibles", ha assenyalat Ledesma.
L'esquiador Joan Verdú, Top 10 en el rànquing general de la Copa del Món de gegant 2024, amb qui Grandvalira organitza la Mamba Race a l'abril, es va passar per la presentació de Barcelona i va afirmar que "Andorra està molt ben valorada entre els companys de la Copa del Món, que quan venen gaudeixen molt del país, les seves pistes i tot el que ofereix més enllà de l'esquí".
Aquest any, Grandvalira Resorts incorpora 129 nous canons, dels quals 80 són de substitució i 49 han estat destinats a ampliar els quilòmetres de pistes innivados. A més, entre la passada temporada i aquesta, Grandvalira Resorts haurà canviat 239 innivadores per unitats d'última generació que contribueixen a l'estalvi energètic consumint un 90% menys d'energia, reduint així la seva empremta de carboni, segons va informar la companyia.
Així mateix, aquest hivern entra en vigor la nova concessió del Comú de Encamp a Saetde per gestionar les pistes de Pas de la Casa - Grau Roig durant els propers 50 anys. El projecte inclou l'ampliació del domini esquiable en el Pic del Maià, millores als sectors de Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp, i un pla que contempla 100 milions d'euros, 42,6 d'ells en la pròxima dècada.
D'altra banda, Pal Arinsal continua treballant en la unió esquiable entre ambdós sectors, un projecte que es va iniciar l'hivern passat amb la instal·lació del nou telecadira Port Negre. En els propers anys, es preveu la creació de noves pistes verdes i blaves a la zona del Coll de la Botella. Una ampliació que suposarà una inversió total de 30 milions d'euros. A més, s'han renovat els restaurants i optimitzat la producció de neu, al costat de novetats en el snowpark i nous serveis com a punts de venda de marxandatge i màquines d'autovenda.
Finalment, Ordino Arcalís, amplia la seva oferta per a famílies amb millores a la zona de principiants de Planells i la creació d'un circuit Freeride Kids millorat amb un túnel interactiu. Aquest any s'inicien també les obres per a una nova bassa d'aigua en La Coma, amb una capacitat de 36.000 m³, que estarà a punt en 2025-2026 però millorar encara més l'eficiència d'una estació autosuficient al 100%.
OFERTA
Respecte a l'oferta que transcendeix l'esquí, l'après-ski té en L'Abarset el seu epicentre, amb una temporada marcada per una renovada carta gastronòmica i una programació de música electrònica que inclou noms com Maceo Plex i Paco Osuna gràcies a col·laboracions internacionals com Brunch Electronik i Bresh, a més de l'Hibernation Festival a Pas de la Casa, del 14 al 16 de març, que reuneix el millor del techno i l'house.
Pal Arinsal, per la seva part, es confirma com un referent del Ski&Bike, amb l'obertura del Bike Park durant tot l'any, pel qual es podrà esquiar al matí i a la tarda baixarà per alguns dels circuits que s'habilitessin en el prestigiose parc per a bicicletes de l'estació de la Massana.