Factorenergia ha presentat en el Smart City Expo World Congress la seva visió per a les ciutats del segle XXI: un model energètic sostenible i digital que es basa|recolza en les comunitats solars.
Segons va informar la companyia aquest dimarts, aquest projecte de digitalització de l'energia no només pretén accelerar la transició cap a un consum energètic més net, sinó també promoure l'autoconsum col·lectiu, enfortint el compromís de la companyia amb la sostenibilitat.
En la seva intervenció en el congrés celebrat a Barcelona, el director del Departament de Transició Energètica de Factorenergia, Antoni Franquesa, va explicar com les comunitats solars poden ajudar a descarbonitzar les ciutats, oferint una alternativa eficient que també apoderi els ciutadans. Aquest enfocament no només facilita l'accés a l'energia solar en entorns urbans, sinó que també introdueix l'ús de la tecnologia 'blockchain', que permet monitorar en temps real el consum energètic de cada usuari, aportant transparència i fiabilitat.
Durant el congrés, Factorenergia va detallar la seva col·laboració amb Blockchain Digital Energy, que ha resultat en la creació d'un dispositiu de digitalització de l'energia. Integrat amb l'aplicació de Factorenergia, aquest dispositiu permet als usuaris veure el seu consum individualitzat i el rendiment dels seus panells solars, amb dades accessibles i precises en temps real.
Factorenergia ha desenvolupat més de 40 projectes a Espanya per promoure la transició energètica a través de comunitats solars. En el seu porfolio, destaquen les instal·lacions de La Pobla de Claramunt, a Barcelona, amb una potència de 123,5 kWp, i en Paterna, a València, amb 115,5 kWp. Ambdues instal·lacions poden proveir més de 100 famílies cada una.
A més, Factorenergia ha implementat projectes pilot a Barcelona, com en la urbanització de La Mallola en Esplugues de Llobregat, on 14 sistemes d'autoconsum col·lectiu generen 511,11 kWp per a més de 150 veïns. Altres exemples inclouen l'ús compartit d'energia en edificis públics com l'Institut Torrent dels Alous i els jutjats de Rubí, que comparteixen l'electricitat generada a la teulada de l'institut. En l'àmbit industrial, la companyia també ha implementat un sistema d'autoconsum col·lectiu al parc industrial Almeda, a Cornellà del Llobregat.
Barcelona acull del 5 al 7 de novembre l'edició més gran|important del Smart City Expo World Congress, amb 1.100 expositors de 850 ciutats i més de 600 experts internacionals. Organitzada per Fira de Barcelona, la cita|citació s'ha convertit en referent mundial sobre les ciutats ciutat intel·ligents i planteja sessions de debat sobre solucions innovadores que millorin la qualitat de vida urbana.