La multinacional farmacèutica Boehringer Ingelheim invertirà 100 milions i crearà 200 nous llocs de treball en una nova planta a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), que es construirà al complex que la firma té a la ciutat des de 1999.
Amb una inversió de 100meur, la multinacional #Boehringer Ingelheim crearà més de 200 llocs de treball a la nova planta que hem inaugurat. pic.twitter.com/0JGCdbgqmP
— Jordi Baiget (@jordibaiget) 26 de junio de 2017
Es tracta d'un centre de producció que elaborarà el producte Respimat, el cartutx i l'aplicador d'un medicament destinat al tractament de les afeccions respiratòries, i que es distribuirà per tot el món. La instal·lació comptarà amb 14.000 metres quadrats i produirà anualment unes 30.000 unitats del medicament quan estigui funcionant a ple rendiment.
Nolotil o Bisolvon
El nou equipament se suma al complex que la firma té a Sant Cugat del Vallès, on hi treballen 900 persones actualment i on es produeixen productes com Nolotil o Bisolvon. Respimat s'aplicarà a productes com Sprivia, Spiolto o Combivent, de la mateixa manera que s'envasarà amb els diferents formats de dispositiu inhalador per països d'arreu del planeta.
"Produirem des d'aquí un producte estratègic molt important per l'empresa, en els propers 15 o 20 anys el produirem a escala mundial", ha assenyalat el director general de Boehringer Ingelheim Espanya, Timmo Andersen.
La primera pedra
Les obres de construcció de la planta han començat oficialment aquest dilluns, amb la col·locació de la primera pedra, i es preveu que a l'agost de 2018 arribin al seu punt i final.
Així, a finals de 2019 es començarà a envasar i distribuir per tot el món l'aplicador de Respimat, moment en el qual s'elaboraran a la planta unes 25.000 unitats. Posteriorment, a l'abril de 2021, es farà el salt a la producció de cartutxos per a Europa, mentre que al 2022 s'iniciarà la producció per a la resta de països de tot el món, entre ells Estats Units, Canadà o Japó, arribant a les 30.000 unitats anuals.
"Amb una inversió de 100 milions d'euros, crearem 200 llocs de treball d'alta qualificació", ha recordat Andersen que ha assegurat també que Boehringer ha trobat a Catalunya "la capacitat d'atraure talent per a produir amb els nivells de qualitat que l'empresa necessita".
Confiança en Catalunya
L'acte simbòlic de la primera pedra ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha indicat que Boehringer és l'exemple de les tres "i" que la Generalitat vol potenciar: Innovació, indústria i internacionalització. Alhora ha aprofitat per agrair la seva "confiança" en Catalunya tot recordant que de les 7.000 empreses multinacionals que hi ha en aquest territori un terç són d'origen alemany.
"Quan les companyies inverteixen a una zona ho fan perquè els surt rentable però també perquè les condicions de l'entorn són favorables i això és important", ha apuntat just abans de recordar que està a punt de presentar-se un Pacte Nacional per la Indústria que pretén facilitar la implantació d'activitat industrial a tot Catalunya.
Empreses del futur
Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha assegurat que les empreses de futur són les que creuen que els empleats "són imprescindibles pel futur de l'empresa" i que aposten per eliminar la precarietat laboral. "Boehringer és una empresa que cuida especialment els seus recursos humans i li ho volem agrair", ha comentat Conesa.
En aquesta línia ha dit que confia que tingui lloc la reindustrialització d'aquesta zona del territori català en aquests termes de forma que es generin llocs de treball de qualitat.