El festival internacional de Sitges va comptar en la seva última edició amb Repsol com a proveïdor multienergia i a través d'aquesta col·laboració va aconseguir evitar l'emissió de més de 13 tones de CO2 a l'atmosfera gràcies al subministrament de més de 5.000 litres de combustible 100% renovable que va cobrir les necessitats energètiques del festival i per a la flota de vehicles encarregada dels trasllats de convidats i treballadors.

L'eventó va complir aquest any la seva edició número 57. Reconegut com l'esdeveniment més important del cinema fantàstic i de terror a nivell internacional, edició rere edició compta amb una gran repercussió mediàtica que cada any reuneix als rostres més importants del panorama actual i nombrosos aficionats al cinema. Aquest any s'espera que s'hagi superat les xifres rècord de l'any anterior, quan va registrar més de 158.000 assistents i un impacte econòmic a la ciutat superior als vuit milions d'euros.

El festival català, el símbol del qual és la figura del goril·la més famós del cinema -King Kong-, va començar sent una petita trobada de fans del cinema de gènere per fer de Sitges una mica més que un lloc d'estiueig. Ara ha acabat sent un referent global del cinema fantàstic que ha rebut en els seus certàmens artistes internacionals com Quentin Tarantino, Nicolas Cage, Anthony Hopkins, J.A. Baiona o Álex de la Iglesia, que va comptar aquest any amb figures de la talla de Steven Soderbergh, Quentin Dupieux, Mike Flanagan o Alexandre Aja.

Durant els deu dies que va durar el festival es van projectar prop de 350 pel·lícules entre llargmetratges i curtmetratges de terror, fantasia o ciència-ficció, els tres gèneres per excel·lència del Sitges. A més, i com ve fent en els últims anys, la trobada va oferir activitats fantàstiques paral·leles al certamen com la popular Siteges Zombi Walk, concursos de maquillatge terrorífic, jocs de taula al carrer o tallers de màscares, que van servir per dinamitzar la ciutat i atreure multitud d'assistents a aquesta trobada dedicada al terme conegut com a 'fandom' o comunitat d'aficionats, en aquest cas, al cinema fantàstic i de terror.

Conscients de la importància per reduir emissions, el festival va comptar per primera vegada en la seva història amb Repsol com a proveïdor multienergia. Gràcies a aquesta col·laboració, el festival va aconseguir evitar l'emissió de més de 13 tones de CO2 a l'atmosfera gràcies al subministrament de més de 5.000 litres de combustible 100% renovable que va cobrir les necessitats energètiques del festival i per a la flota de vehicles encarregada dels trasllats de convidats i treballadors.

A més, es va proporcionar energia a través de plaques solars que van il·luminar diferents espais com l'escenari del King Kong Área on es van lliurar els premis a les millors disfresses de la Zombi Walk, el photocall del Mirador on van posar els artistes per la catifa vermella o la carpa de circ que va instal·lar la companyia perquè els assistents poguessin viure una experiència recreativa i aconseguir una foto transformats en criatures fantàstiques.

SANT SEBASTIÀ I MÀLAGA

Espanya també compta amb altres trobades cinematogràfiques de referència com el festival internacional de Sant Sebastià, l'únic de certamen de classe A al país -la categoria més important de les que existeixen– que reuneix cada any a grans figures del cinema com aquest any amb Johnny Deep o Cate Blanchett; o el Festival de Màlaga i la gala dels Premis Goya, reconeguts per promoure la indústria del cinema espanyol i ser aparador per als professionals del sector audiovisual, que també van reduir la seva empremta de carboni amb Repsol.

El recent festival de Sant Sebastià va comptar amb tres grups electrògens de combustible 100% renovable que van cobrir les necessitats energètiques de la festa de clausura al palau Miramar i un photocall inspirat en el cinema d'època per als assistents que va instal·lar Repsol a la plaça Okendo i que va operar amb energia solar. La companyia també va afavorir els trasllats de convidats i treballadors del certamen amb el subministrament del seu combustible 100% renovable.

Per la seva part, el festival de Màlaga també va fer servir combustible 100% renovable per a la flota de vehicles oficials que van transportar als convidats a la catifa vermella i, més vinculat a mobilitat, Repsol i Vueling van operar un vol sostenible de Barcelona a la ciutat malaguenya coincidint amb l'inici del festival. Avió en el qual es va projectar un curt en primícia que participava aquest any en el certamen. Ambdues companyies van col·laborar per subministrar una quantitat de combustible sostenible equivalent al 50% del consum del vol.

La gala dels Premis Goya també va comptar amb combustible 100% renovable per a la flota de vehicles oficials que van transportar als convidats. A més, els vehicles elèctrics del festival també van poder fer ús de la xarxa de recàrrega pública que Repsol té a la capital del Pisuerga, on es va celebrar la gala.