Els presidents de les patronals Foment del Treball i Pimec, Joaquim Gay de Montellà i Josep González, han negat aquest divendres que les empreses marxin de Catalunya a causa del procés polític. En declaracions després de signar l'Acord Interprofessional de Catalunya, tots dos han coincidit: el principal motiu pel qual algunes empreses decideixen traslladar les seves seus a altres llocs és la fiscalitat, perquè altres comunitats autònomes o països ofereixen més avantatges fiscals.
"Altres aspectes no els veig", ha manifestat Gay de Montellà, que ha ressaltat que Catalunya té una gran capacitat d'atracció d'empreses perquè ofereix professionals ben formats i un bon emplaçament físic, informa Al Dia.
El líder de la principal patronal catalana ha advocat per una "homogeneïtzació europea de la fiscalitat i, per lògica, de l'Estat", i ha assegurat que els moviments empresarials sempre s'han produït i sempre es produiran.
Desavantatges fiscals
González ha insistit que el que fa més mal a les empreses catalanes són els avantatges fiscals d'altres comunitats i ha afirmat que el moviment d'empreses "no es pot relacionar amb cap procés que s'està produint aquí".Sobre les negociacions entre JxSí i la CUP per investir president i formar govern, Gay de Montellà ha manifestat que la patronal és respectuosa, però ha subratllat que fa falta estabilitat i seguretat jurídica i desitja que "hi hagi aviat un govern sòlid, estable i jurídicament segur".
Pel que fa a la declaració independentista, el president de Foment ha considerat que "no és el moment de presentar-la", argumentant que Catalunya està al final d'una crisi econòmica que encara té conseqüències.
González ha admès que aquesta resolució "té el seu punt de preocupació", però ha negat que sigui causa de desplaçaments d'empreses. "Hi ha més aviat preocupació pel fet que no tinguem govern, perquè portem dos mesos sense i això sí que és motiu de certa preocupació empresarial", ha afirmat.