Molest. El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha retret a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el seu tarannà "autoritari, arrogant, poc democràtic i ideològicament sectari". "Des de Foment hem intentat parlar, negociar i consensuar, amb l’alcaldessa Ada Colau la mobilitat de Barcelona, les modificacions de la Via Laietana, les superilles, les Zones de Baixes Emissions, però el resultat ha estat molt negatiu, impossible cap mena d’acord. L’alcaldessa ha optat per la judicialització, que ha estat l’únic camí per defensar els nostres interessos empresarials", ha dit Sánchez Llibre en el seu discurs a l'assemblea general de l'entitat celebrada aquest dilluns.
Davant tot això, el president de Foment ha assegurat que els empresaris no pararan i es defensaran "allà on calgui". "Perquè estem segurs que tenim raó, com s’ha demostrat amb la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, respecte a les Zones de Baixes Emissions, malgrat que l’alcaldessa continuï recaptant aquestes sancions il·lícites, anul·lades per l’alt tribunal de Catalunya", ha afegit. Llavors, Foment continuarà sent "molt proactiu, lluitant contra la política de decreixement econòmic imposada per la força de Colau (menys cotxes, menys turisme, menys hotels, no a l’Hermitage, no a l’ampliació de l’aeroport…)". "Continuarem lluitant contra l’obsessió de l’alcaldessa en dificultar l’ús del cotxe particular (elèctric o de combustió) de manera arbitrària, atemptant contra la llibertat individual dels ciutadans de decidir com es mouen per la ciutat", ha manifestat.
Combatre el sectarisme ideològic
Finalment, Sánchez Llibre ha criticat les modificacions de mobilitat a la Via Laietana i les projectades amb les superilles perquè, "a part de provocar pèrdues significatives al sector comercial, atempten contra la llibertat de les persones en voler imposar un model de mobilitat que se sustenta en un sectarisme ideològic mai vist a Barcelona". "Tots volem ciutats més pacífiques i agradables, però aquests canvis requereixen molt consens i harmonitzar els diferents interessos econòmics i les llibertats individuals", ha conclòs.
Amb tot, el president de Foment ha aprofitat el seu discurs per formular cinc propostes "per rebaixar la gran incertesa econòmica" arreu del país: la primera, "combatre ideològicament i amb arguments la política de decreixement econòmic impulsada per l'alcaldessa Ada Colau"; la segona, "una nova reformulació de la transició energètica industrial i prioritzar la reindustrialització de Catalunya per arribar al 25% del PIB el 2030"; la tercera, "un ecosistema fiscal competitiu, acompanyat d'unes reformes de les administracions públiques perquè siguin eficients"; la quarta, "consolidar l'ecosistema d'startups, a través de Tech Barcelona"; i la cinquena, "impulsar la concertació i reforçar la cohesió social".