El president de Naturgy, Francisco Reynés, afirma que gràcies al gas "no hi ha apagades a Espanya" i creu que els preus de l'energia i la factura de la llum es mantindran de moment en nivells alts. Reynés assegura en una entrevista que publica 'El Mundo' que, "com s'ha demostrat en aquest estiu, el recurs renovable no està disponible ni en la quantitat ni en el moment que es necessita. Són exemples la sequera o la falta de vent". Assenyala que, encara que es "demonitza" al gas, aquest estiu ha suposat el 30% de tota l'energia generada a Espanya i augura que els preus continuaran alts "en un horitzó previsible, tret d'intervenció." A més, alerta dels efectes de fixar límits i nega les acusacions del president del Govern, Pedro Sánchez, contra els poders econòmics.
"Desgraciadament", diu, "avui vivim una situació a escala internacional, no només espanyol, on tenim, d'una banda, un gas més car i, per un altre, utilitzem més gas per generar electricitat, ja que la generació en tecnologies renovables no disposa dels recursos naturals necessaris, perquè hi ha menys aigua per la sequera i hi ha hagut menys vent. Això implica que es generi amb gas l'electricitat que necessita el sistema per garantir el subministrament". Per tant, afegeix que hi ha "gas més car i electricitat més cara per la necessitat del gas" i, a més, "les factures elèctriques incorporen ja el diferencial del cost de compensació d'aquest gas per l'"excepció ibèrica'". Per això, conclou que els preus no baixaran "en un horitzó previsible, tret d'intervenció" i agrega que "a tots ens agradaria que els preus baixessin, perquè els comercialitzadors d'energia preferiríem estar en un mercat de preus més baixos que de preus més alts."
En relació amb la guerra d'Ucraïna, afirma que "el que està fent el senyor Putin amb els gasoductes genera un desequilibri a tots els mercats i el diferencial amb el cost del gas s'ha de pagar. És el que es diu a la factura la compensació del gas. Dit això, la factura hauria estat més cara sense el topall del gas". Per a Reynés, "el primer objectiu que hauria de tenir la Unió Europea és excloure l'especulació del preu del gas, perquè l'índex de referència holandès TTF incorpora un sobrecost molt especulatiu en la capacitat i cost de descàrrega de gas liquat. Això sí, sempre tenint el mercat com a referència, perquè per a la fixació de preus sempre és més segur el que lliurement defineix un mercat que les decisions arbitràries. També cal evitar intervencions que posin en risc la seguretat del subministrament". També parla d'una possible extensió de la vida útil de les centrals nuclears, si bé indica que encara que "tot es podria estudiar i qualsevol nou escenari és possible", el primer que hi ha d'haver "a part de la viabilitat tècnica que existeix, és una decisió en clau de política energètica que avui jo no la veig".