El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha assegurat que existeix "un procés de converses" sobre el futur de la multinacional catalana de cava i ha evitat revelar les negociacions i el contingut de les dues ofertes que han transcendit. Sobre la possible retirada de l'oferta del president d'honor de la companyia, José Ferrer Sala, per no reunir prou avals, Bonet ha sostingut: "No puc dir res perquè hi ha un procés de converses". Fa tan sols unes setmanes, José Ferrer Sala va llançar una oferta per aconseguir el 51% del capital social del grup per 230 milions d'euros, lleugerament per sota dels 255 milions del gegant alemany Henkell, que va valorar la companyia en 500 milions.
Tot semblava indicar que abans de final d'any podria tancar-se un acord entre Freixenet i Henkell, pel qual la multinacional alemanya entraria com a soci industrial amb una participació d'entre el 20% i el 25%, lluny del 51% que pretenia Henkell inicialment. La proposta inicial, del 51%, no comptava amb l'acceptació de les tres famílies del grup, ja que els Hevia estaven disposats a vendre, els Bonet es trobaven dividits i els Ferrer eren contraris a la venda, si bé semblava que les tres branques familiars havien apropat postures quant a l'entrada d'Henkell amb una participació que no superés el 25%.
L'oferta d'Henkell no és vinculant i està condicionada a què es completi una auditoria sobre la situació financera de l'empresa i el valor dels actius. Als seus 91 anys, José Ferrer es va mostrar des d'un inici contrari a la venda de l'empresa, dirigida actualment pel seu fill, Pedro Ferrer Noguer, si bé no es descarta l'entrada de nous accionistes externs com a minoritaris, per la qual cosa Henkell continuaria sent un actor important en les negociacions. Fins al moment, els Ferrer ostenten un 42% del capital, els Hevia un altre 29% i la família Bonet el 29% restant encara que en el seu cas, els quatre germans (Josep Lluís, Pere, Pilar i Eudald) es mouen entre totes dues bandes familiars.