La venda de Freixenet segueix el seu camí després que s'hagi autoritzat que el grup vinícola alemany Henkell&Co, filial del gegant Dr. Oetker, realitzi una auditoria preventiva per revisar els comptes del gegant del cava català abans de formalitzar-ne l'operació. Així ho va decidir aquest dilluns l'accionariat que tenia programat un consell d'administració per prendre una decisió respecte a l'oferta que ronda els 500 milions d'euros i que és susceptible de variar tant en la xifra com en el valor de les accions en funció de com es resolgui l'auditoria.
Malgrat que la família Ferrer Noguer, que posseeix un 42% de les accions, va aconseguir posposar la decisió durant l'anterior consell d'administració, ja que encara no s'havia oficialitzat el traspàs d'accions de les desaparegudes germanes Pilar i Carmen Sala Ferrer als respectius fills que integren les famílies Bonet i Hevia amb un 29% de les accions cadascuna, aquesta vegada ja no hi ha hagut falta de quòrum i s'ha acceptat obrir les portes de l'auditoria. Una decisió que alhora mostra tota una declaració d'intencions per part de l'accionariat de Freixenet, segueix endavant amb el procés de venda.
Cop de timó dels Bonet
Després de col·locar l'oferta de Henkell el passat 28 de març sobre la taula del consell d'administració, els Hevia van mostrar una forta predisposició a vendre el seu paquet d'accions. Al llarg del mes d'abril, han procurat convèncer de totes les maneres possibles els Bonet i ho han aconseguit parcialment. Ràpidament van comptar amb el suport de Pedro Bonet, president del Consell Regulador del Cava i director de comunicació, així com el d'Eudald Bonet, també molt crític amb els Ferrer. Però tant el president com la seva germana, Pilar Bonet, s'havien mostrat més aviat partidaris de la postura dels Ferrer i, en especial, José Luis Bonet que preferia no vendre el seu paquet d'accions i donar estabilitat a la multinacional a llarg termini. Aquest cop, però, ha donat un cop de timó temptat segurament per la proposta que li va fer Henkell&Co de seguir liderant Freixenet en un període de transició.
Mentrestant, els Ferrer encapçalats pel president d'honor i únic supervivent de la segona generació, José Ferrer, encara mantenen l'esperança de poder fer valdre el seu dret a tempteig aprofitant les negociacions amb la banca d'un crèdit superior als 100 milions per tal d'assolir el 50% de les accions i evitar així qualsevol possibilitat de venda a un soci extern. Únicament acceptarien la sortida dels Hevia, molt crítics amb la gestió del vicepresident, Pedro Ferrer, sempre i quan Henkell entrés en qualitat de soci minoritari. Una opció que no entra dins els plans de la multinacional alemanya, ja que pretén assolir entre un 51% i un 58% del capital de Freixenet.