La Fundació Jiménez Díaz posa en marxa un nou Centre de Rehabilitació per millorar la seva oferta terapèutica. Després de realitzar una reforma integral, ha inaugurat aquest nou espai al carrer Guzmán el Bueno de Madrid.

Amb més de 1.000 metres quadrats, està dissenyat per tractar pacients amb patologies traumatològiques, quirúrgiques, ginecològiques i urològiques, així com a aquells pertanyents a les unitats de Terra Pelvià, Limfoedema i Mà.

En els últims anys, la demanda de serveis de Rehabilitació ha crescut de forma notable. Un augment que ha estat especialment visible en el Servei de Rehabilitació de l'Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz, un dels de més creixement a la Comunitat de Madrid (CAM). A més, els serveis que s'ofereixen en aquest tipus de centres sanitaris s'han anat ampliant amb els anys, alineant-se amb la complexitat i les necessitats actuals dels pacients.

A fi de respondre a aquestes demandes, la Fundació Jiménez Díaz ha posat en marxa aquest nou Centre "amb l'objectiu d'ampliar la seva oferta terapèutica d'excel·lència en aquest àmbit, incloent les tecnologies més noves i avantguardistes, i proporcionar-les, a més, de forma ràpida i eficaç per adaptar-se a les necessitats i expectatives dels seus pacients", explica el Dr. Carmelo Fernández, cap del Departament de Medicina Física i Rehabilitació. Operatiu des d'aquest estiu, el centre ja està rebent pacients ambulatoris de l'hospital.

TECNOLOGIA AVANÇADA

"El nou centre permet abordar el tractament dels pacients ambulatoris (no ingressats) de la Fundació Jiménez Díaz afectats per diverses patologies traumatològiques, quirúrgiques, ginecològiques i urològiques, entre d'altres, atenent també pacients de les unitats de Terra Pelvià, Limfoedema i Mà", afegeix Silvia Calvo, coordinadora del Servei de Rehabilitació. Gràcies a la reforma, un 85% dels pacients que abans eren tractats a l'hospital ara reben atenció en aquestes noves instal·lacions, la qual cosa ha permès ampliar l'oferta assistencial.

La cartera de serveis del centre inclou Rehabilitació, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional, Logopèdia, Foniatria -amb dos metges rehabilitadors experts en logo-foniatria- i tractaments de dolor -incloent procediments de bloquejos de nervi ecoguiats, bloquejos articulars i periarticulares ecoguiats, i procediments de dolor entre els quals s'inclouen bloquejos de nervi ecoguiats-. Serveis que queden completats amb el d'Infermeria, en el qual està previst realitzar consultes de postinfiltració.

Les instal·lacions compten amb vuit consultes, una sala per realitzar tècniques d'intervencionisme, cinc ecògrafs, un aparell de dinamometría isocinética, dues sales de terra pelvià amb biofeedback i electre-estimulador i dos gimnasos amb lliteres elèctriques (una d'elles Bobath), arnès de marxa, barres paral·leles, plataforma d'equilibri, hidrocolator, màquines de pressoteràpia, plànol inclinat, vibrabath i equips de teràpia per ultrasons, instal·lacions per realitzar fèrules, tecarterapia i taula canadenca, entre altres equips d'avantguarda. Segons Calvo, "l'equipament i dotació tecnològica del centre i la mida de les seves instal·lacions, ens permeten un marge de creixement important, a més d'una millora en la qualitat assistencial per als nostres pacients".

EQUIP ESPECIALITZAT

L'equip del nou Centre de Rehabilitació compta amb més de 50 professionals altament qualificats, entre qui s'inclouen més de 30 fisioterapeutes, sis metges rehabilitadors, cinc auxiliars, un terapeuta ocupacional i dues infermeres, a més de personal administratiu.

María Luisa Seijas, supervisora de Rehabilitació, assenyala que proporcionen "més amplitud i confort en el tractament dels pacients, amb més llum natural i equipament nou i actualitzat." I un esforç que, en vista de l'impacte generat en els pacients, està assolint el seu objectiu, ja que aquests afirmen "trobar-se molt còmodes en el nou centre, els sembla espaiós i lluminós".

FUNDACIÓ JIMÉNEZ DÍAZ

L'Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz, fundat fa més de 80 anys pel Dr. Carlos Jiménez Díaz, manté un concert amb la sanitat pública des de l'any 1953, pel qual dona servei sanitari públic a la societat espanyola.

Segons va explicar, "seguint els compromisos del grup a què pertany, Quirónsalud, els seus professionals duen a terme tasca assistencial, docent i investigadora". Així, manté acords amb la Universitat Autònoma de Madrid, entre altres entitats, i compta amb la seva pròpia Escola d'Infermeria. El seu Institut d'Investigació Sanitària va ser creat el 2009 per Conveni amb l'UAM i acreditat el 2010 i reacreditat en 2015 i 2020 per l'Institut de Salut Carles III (ISCIII) per a un període de cinc anys.