José Ignacio Goirigolzarri, president de Caixabank, ha exigit el mateix nivell de regulació per als nous actors del sector bancari. En un debat sobre els reptes de l'economia espanyola durant la Reunió del Cercle d'Economia, Goizigolzarri, s'ha mostrat partidari de què hi hagi una major competència en el sector perquè obliga els bancs a agafar múscul, però ha advertit que és necessari establir normes iguals per tots per no repetir errors del passat. Paral·lelament, ha reivindicat el paper de la banca per mobilitzar els fons europeus. A més, ha defensat que el sector té la capacitat de mobilitzar-los, té criteri per valorar les operacions i la capil·laritat per fer-los accessibles.
El president de Caixabank ha reconegut que, tot i que ara hi ha sectors que estan en "un gran boom", altres, com la banca, estan en un procés de reestructuració que comportarà acomiadaments. Davant d'això, ha defensat que el sector té l'obligació de facilitar la reincorporació dels afectats per l'ERO al món laboral donant-los "noves habilitats". Gorigolzarri ha reconegut que la banca està tremendament impactada per la transformació tecnològica, però ha considerat que cal veure-la com una oportunitat, per a millorar el servei als clients i trobar noves oportunitats de negoci.
En aquest mateix debat també hi ha participat Carme Artigas, secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, que ha detallat que el seu departament està valorant les empreses "amb paràmetres del segle XIX" a les quals cal incorporar nous indicadors com "el talent, les dades o la capacitat de generar disrupció". De fet, a parer seu, no fer-ho pot portar a "prendre decisions que no tenen en compte el llarg termini".
Artigas ha detallat que el 43% de la població no té les competències bàsiques digitals i davant d'això ha considerat que cal fer "un canvi de mentalitat i donar suport a les empreses perquè formin als seus treballadors amb aquestes noves competències". En aquest sentit, la secretària d'estat ha subratllat que el teixit empresarial té una oportunitat amb el pla de digitalització de pimes del govern espanyol, dotat amb més de 4.000 milions d'euros. "Aquests fons han de permetre que les petites i mitjanes empreses treballin en xarxa i escalar el seu negoci", ha conclòs.
Per la seva banda, José Luis Bonet, president de la Cambra de Comerç d'Espanya ha criticat que Europa no ha posat la internacionalització dins les pautes dels fons europeus. En aquest sentit ha afirmat que a l'Estat li queda "molt recorregut" i que s'ha de posar com a objectiu prioritari "mitjançant la col·laboració publicoprivada".