La globalització del nostre món fa que estiguem cada vegada més interconnectats, també en l'àmbit comercial. El comerç internacional està cada cop més estès no només entre les grans empreses, sinó també en els petits negocis. Sense aquest tipus de comerç, la societat pot perjudicar-se'n.
Si ens endinsem el panorama internacional actual, actors polítics com el president dels Estats Units, Donald Trump, han estat molt clars amb les seves polítiques comercials i aranzelàries per a la resta del món. Sota el paradigma d'America First, les polítiques comercials dels Estats Units han derivat en un major proteccionisme, el que posa en risc el flux d'intercanvis comercials globals.

Una campanya que aposta pel positivisme
A partir d'aquesta premissa, fa mesos que el govern d'Espanya prepara una resposta proporcionada, tangible i coordinada amb la Unió Europea. El principal objectiu és desescalar la situació i buscar consensos que impedeixin un agreujament.
Una campanya en positiu i amb un missatge clar que no convida a la confrontació
A més de les mesures econòmiques de protecció ja anunciades des del govern espanyol conjuntament amb la Unió Europea, s'ha volgut també llançar un missatge general de tranquil·litat i suport a tota la societat.
D'aquí sorgeix la campanya: 'Nuestros valores no se venden, nuestros productos y servicios, sí‘, una campanya en positiu i amb un missatge clar que no convida a la confrontació, sinó que aposta per destacar tot el bo que tenim.
La campanya busca fomentar el consum intern dels productes nacionals i europeus, però sense caure en el proteccionisme
L'economia espanyola és dinàmica, interconnectada, de comerç obert i regulat. Així com la resta de nacions europees, és un país emprenedor amb un gran teixit productiu. Per això, cada cop són més els productes que s'exporten al mercat i el valor i qualitat que veuen en ells els consumidors.
La campanya busca fomentar el consum intern dels productes nacionals i europeus, però sense caure en el proteccionisme ni enfrontar-se amb aquells amb qui estem destinats a entendre'ns. Un concepte molt eteri que es materialitza en productes tan característics com el pernil o l'oli d'oliva.

Promoure el consum local
Espanya és el quart exportador d'aliments de la UE i el setè a escala mundial. El valor dels aliments va més enllà del seu cost, si no que és sinònim de prestigi i qualitat. Apostar per aquests productes agroalimentaris i pesquers contribueix a revitalitzar l'economia nacional, impacta positivament en els agricultors locals i promou la sostenibilitat i, a més, genera un valor afegit que ajuda la cohesió social.
No estan a la venda els valors europeus basats en una societat lliure, oberta, justa i de benestar
L'eix central de la campanya és la contraposició dels valors i els productes amb la idea de venda. Perquè, com s'afirma des del govern espanyol: "no tot està a la venda". També ho va dir la primera ministra de Dinamarca, Mette Frederiksen, "Grenlàndia no està a la venda". Així mateix, s'afirma que no estan a la venda els valors europeus basats en una societat lliure, oberta, justa i de benestar.

Tanmateix, des del govern espanyol indiquen que sí que està a la venda tota la capacitat, enginy i emprenedoria d'Espanya i Europa. Aquí recau la diferència. Comprar producte local repercuteix directament en la nostra societat i els seus valors, tant d'Espanya com d'Europa.