El Mobile World Congress (MWC) es mantindrà com estava previst malgrat el degoteig d'empreses per la crisi del coronavirus. Almenys de moment, i divendres anunciarà la decisió final. Així s'ha decidit durant la reunió d'urgència convocada avui per la GSMA, la organitzadora del congrés, que han explicat que abans de cancel·lar-lo, prefereixen mantenir la convocatòria del congrés, a l'espera de veure com evoluciona el coronavirus, segons ha avançat Reuters, que ha tingut accés al comunicat. D'aquesta manera, el congrés es mantindrà del 24 al 27 de febrer a la Fira de Gran Via de Barcelona, com estava previst des d'un inici, això sí, amb moltes menys empreses assistents.
I és que l'alerta generalitzada pel coronavirus de la Xina ha provocat que més d'una trentena d'empreses hagin decidit suspendre la seva assistència al congrés, entre les quals hi ha marques molt importants com Ericsson, Nokia, Facebook, Rakuten, Sony, Amazon o Cisco, entre moltes altres. Totes aquestes baixes, sumat a les cancel·lacions de grans teleoperadores que formen part del comitè de la GSMA, com Vodafone o Deutsche Telekom han deixat el futur del Mobile a la corda fluixa.
A la reunió d'urgència convocada avui hi han participat 26 directius de les empreses que formen part del comitè de la GSMA, entre les quals hi ha Telefónica, Orange, Vodafone, Deutsche Telekom, Telenor, Verizon, NTT Docomo i Turkcell. Amb tot, la decisió encara no és definitiva i s'acabarà de decidir el divendres, però ja arriben a quatre els membres del Consell d'Administració de la GSMA els que han anunciat les seves baixes: Deutsche Telekom, AT&T, Vodafone i NTT Docomo.
Governs i agents socials criden a la calma
Tot i la gran incertesa, els governs espanyol i català no han parat de fer declaracions cridant a la calma col·lectiva i recordant que "Barcelona no és una zona de risc" i que "cal confiar amb el sistema de salut: estem preparats i sabem al que ens enfrontem", explicaven tant des de Madrid com des de Barcelona. Una crida a tranquil·litzar la societat que no ha acabat d'arribar.
El mateix han fet patronals i sindicats, com el cas de Pimec, que va fer públic el seu suport a la GSMA i alertant sobre "les afectacions de les cancel·lacions en les pimes i en la capital catalana en general", tot destacant que l’edició de 2019 va generar un impacte de 473 milions d’euros i va suposar la creació de 13.900 llocs de treball. També des del sindicat CCOO es va fer una crida a la calma dient que "demanem responsabilitat a totes les parts implicades, a la vegada que confiem totalment en les nostres autoritats sanitàries i de seguretat, així com dels treballadors i treballadores que desenvolupen tasques en aquest àmbit". Alhora, "demanem rigorositat i que es segueixin les recomanacions i instruccions de les autoritats internacionals. A la vegada, recordem que Catalunya no ha presentat cap cas d’infecció del coronavirus i volem posar de manifest que tenim un sistema de salut pública excel·lent".
Però encara no hi ha una decisió definitiva presa, si bé contra tot pronòstic la reunió d'avui no ha servit per anul·lar el congrés sinó per, de moment, mantenir-lo. Divendres en sabrem el desenllaç final.