"Les empreses hem de tenir valors humanístics per crear un entorn positiu", és una de les afirmacions que el president d'Eurofirms, primera empresa nacional de solucions de gestió de talent, Miquel Jordà, va remarcar aquest dijous en un acte de l'Associació Espanyola per a la Qualitat (AEC) en el marc del Dia Mundial de la Qualitat.
Durant la seva intervenció, el president d'Eurofirms va assenyalar que quan es parla de sostenibilitat "ens oblidem de la part més important: les persones", i que l'actitud és fonamental per part de tots els treballadors, "ha de ser positiva, proactiva, amb ganes d'aprendre i fer una cosa útil".
"Ens oblidem de la part més important: les persones"
Tanmateix, va recalcar, els líders de les organitzacions tenen la responsabilitat de facilitar i crear entorns en els que els empleats puguin treure el millor de si mateixos i fer un treball de qualitat. "Els empresaris hem de fer l'exercici de saber quins són els nostres valors, què és el que ens mou i què podem fer per ajudar les persones que integren aquests equips. Pot sonar utòpic, però és el que hem fet nosaltres durant els últims 20 anys. Per això és possible crear empreses i organitzacions centrades en les persones i que siguin rendibles", va assenyalar Jordá, president de la primera empresa nacional de Recursos Humans i la quarta del sector a Espanya, amb una facturació de 500 milions d'euros el 2021.
Per a Jordà, les empreses amb valors humanístics han de tenir per objectiu ajudar les persones. En aquest sentit, va posar l'exemple de la creació de la Fundació Eurofirms, fa 13 anys, amb l'objectiu d'ajudar a normalitzar la discapacitat i com a continuïtat al lideratge per valors que regeix en la companyia.
A més, va remarcar que totes les persones tenen un talent i la funció d'un bon líder és saber detectar quin és el de cadascuna de les persones que conformen l'equip. D'aquesta forma se la podrà ubicar en un lloc de treball on podrà brillar, créixer personalment i professionalment. I per descomptat, l'organització ha d'acompanyar després perquè aquest procés es produeixi.
Aquestes reflexions es van recollir dins del marc del del Dia Mundial de la Qualitat celebrat avui a la sala d'actes del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. En l'acte organitzat per l'Associació Espanyola per a la Qualitat, que acaba de complir 60 anys, també van participar Pedro Fuster González, subdirector General d'Inspecció, Regulació i Estratègia Industrial de Defensa, del Ministeri de Defensa; María Jesús Almazor Marsal, consellera delegada en Telefónica Tech; David García Núñez, director de Relacions Institucionals i Comunicació en FCC; Isabel Sánchez Serrano, consellera delegada en Disfrimur; i Antonio Garrigues Walker, que va tancar la jornada amb una conferència inspiracional.