La Mutualitat dels Arquitectes, Arquitectes Tècnics i Químics, hna, assoleix els 688,6 milions d'euros en xifra de negoci el 2024, la qual cosa suposa un increment del 7,3% respecte a l'any anterior.

L'increment s'ha produït, principalment, als productes d'estalvi destacant el creixement de les primes úniques per sobre del 8% i un increment del 10,2% a les aportacions extraordinàries al SPP, el producte amb què hna ofereix un sistema alternatiu a l'alta en el Règim Especial de la Seguretat Social dels treballadors per compte propi o autònoms (DESAFIA). Les quotes periòdiques també han tingut increment amb un 4,9%.

A tancament de 2024, any en el qual hna va celebrar el 80è aniversari des de la seva creació el 1944, els actius han superat els 5.100 milions d'euros (4.700 milions el 2023) i s'ha repartit entre els seus mutualistes més de 102,6 milions d'euros, un 12% més que el 2023.

L'entitat manté els alts nivells històrics de solvència, amb clar superàvit sobre els mínims legalment exigits amb una ràtio del 348%.

Durant l'Assemblea General núm. 89 de hna, celebrada dijous 10 d'abril, en la que es van presentar i van aprovar els comptes anuals de l'exercici 2024 també es va dur a terme l'elecció del Consell d'Administració.

Leopoldo Escobedo, anterior secretari del Consell, ha estat designat nou president de hna, succeint Juan José Garmendia, a qui es va agrair el seu esforç i tasca exercida en el càrrec, que ostentava des de la seva elecció el juny de 1998.

Durant aquests 27 anys de presidència de Garmendia hna ha crescut tant en xifra de negoci com de mida, passant a ser Grup hna al començament de la dècada dels 2000 després de la creació de hna Corredoria i hna Serveis Corporatius. També ha protagonitzat nombroses operacions corporatives importants com la fusió amb la Mutualitat de Químics el 2010, deu anys després es va fusionar amb Premaat i va adquirir les carteres d'USMQ i Canal Salut. El 2023 va adquirir les carteres de salut de Societat Filantròpica i la de vida i accidents de Previsió Vida el 2023.

Així mateix, la presidència de gairebé tres dècades s'ha enfrontat al repte de la digitalització de l'entitat, així com a reptes normatius entre els quals destaquen la universalització de la sanitat pública i la creació de nous productes reglamentaris per adequar l'oferta a la demanda dels mutualistes o l'adaptació del SPP als nous requisits normatius per ser alternatiu al DESAFIA el 2012.

En aquests últims anys també s'ha treballat en la comunicació de mutualistes alternatius a la Seguretat Social, la baixada dels límits fiscals en productes de previsió social el 2021 o l'adaptació el 2023 al nou sistema de cotització per ingressos reals.