La junta general d'accionistes d'Iberdrola ha aprovat aquest divendres un dividend complementari de 0,27 euros per acció a pagar l'agost amb càrrec als resultats de 2021, que se suma als 0,17 euros abonats al febrer, amb la qual cosa es converteix en el dividend més gran de la història del grup, que arriba en plena crisi de preus de l'energia. Així mateix, en haver-se superat el quòrum de participació del 70%, l'elèctrica desemborsarà un dividend extra d'involucració, això és, una prima d'assistència d'un euro brut per cada 200 accions.
Durant la seva intervenció, el president de la companyia, Ignacio Sánchez Galán, ha celebrat els "excel·lents resultats" de l'últim exercici, en el que Iberdrola va augmentar els seus beneficis un 8%, a 3.855 milions d'euros en plena crisi de preus. És gràcies a aquest augment dels beneficis que el Consell d'Administració ha proposat, el dividend complementari de 0,27 euros per títol que, juntament amb els 0,17 euros abonats el febrer com a quantitat a compte. Al final el dividend d'Iberdrola serà de 0,44 euros per acció el que suposa un rècord en la història d'Iberdrola i és un 5% superior a la de l'any passat. En vista de com evoluciona el negoci, especialment als Estats Units i el Brasil, Sánchez Galán ha ratificat les seves perspectives d'augmentar el benefici net "per assolir, aquest any, entre 4.000 i 4.200 milions d'euros,", i incrementar el dividend en la mateixa proporció.
Impacte de la guerra
A preguntes dels accionistes, el president d'Iberdrola ha assegurat que l'impacte de la invasió russa d'Ucraïna sobre la companyia és "mínim", ja que no són presents a cap dels dos països, ni importen gas des d'allà. Per a Sánchez Galán, el conflicte armat mostra que "cal ser més autosuficients energèticament", el que implicarà noves inversions en electrificació, xarxes, energia renovables i emmagatzemament elèctric, una cosa que forma part de l'ADN de la companyia des de fa dues dècades.
A més, el president d'Iberdrola ha assenyalat que, davant de la sequera i la falta de vent, el grup s'ha vist obligat a comprar més energia del que necessitaria normalment, a un preu més car del qual l'ha venut, perquè no l'ha repercutit als clients. Davant de les "més que possibles pujades dels tipus d'interès", ha recalcat que un 80 % del deute de l'energètica es troba a tipus fix, amb un venciment a llarg termini de més de sis anys de mitjana.
Els accionistes també han votat favorablement la reelecció com a consellers independents de l'exministra d'Agricultura Isabel García Tejerina, de l'antic ambaixador dels Estats Units davant de la Unió Europea Anthony Gardner i de l'exdirectora general dels Registres i del Notariat del Ministeri de Justícia María Ángeles Alcalá Díaz.