Mark Zuckerberg, Eric Hastings... són moltes les personalitats del món de la tecnologia les que, al llarg dels anys, han passat pel Mobile World Congress. Aquest any ha estat el torn del creador de Pay Pal, Tesla i SpaceX, l'excèntric multimilionari Elon Musk. Ara bé, a diferència dels altres, Musk no s'ha desplaçat fins a Barcelona sinó que ho ha fet a través de videoconferència per culpa de les mesures contra la Covid.
Tot i així la posada en escena per rebre Musk ha estat espectacular. Llums i música de discoteca, ulls expectants, mòbils alçats per captar el precís moment en què la gran pantalla de l'escenari projectés la cara de l'empresari i, per descomptat, ordinadors oberts per prendre notes.
Tocaven les 17:30 h quan Justin Springham, editor de Mobile World Live, ha entrat a l'escenari del Keynote Stage enmig d'un fort aplaudiment, minuts més tard, i per alegria de tot el públic, era el moment, entrava en acció Elon Musk, que s'ha emportat una gran ovació.
Durant la seva intervenció, que aproximadament ha durat mitja hora, Musk ha comentat que preveu arribar als 500.000 usuaris de la xarxa d'Internet a través de satèl·lits Starlink, la seva última inversió, sobre la que ha assegurat que espera tenir cobertura arreu del món, exceptuant els dos pols, d'aquí a un més, durant el mes d'agost. A més, Musk ha assegurat que actualment Starlink ja té més de 1.500 satèl·lits actius, una capacitat en òrbita superior als 30 Terabytes per segon i que està actiu en dotze països.
En aquest sentit, ha assegurat que la xarxa "és un bon complement a la fibra òptica i al 5G" i ha avançat que pot ser útil per a les companyies de telecomunicacions com 'data bakchaul', és a dir, com a xarxa per a contenir els enllaços intermedis entre el nucli i les vores.
Sobre el seu funcionament arreu del món, Musk ha detallat que ja compta amb dos grans acords amb empreses de telecomunicacions, concretament amb "grans companyies de telecomunicacions nacionals", és a dir americanes i ja està negociant amb altres empreses per proveir l'accés a la xarxa.
Aquests avanços en el projecte fan que Musk hagi considerat que el preu de l'equip per a connectar-se a Starlink, que inclou una petita parabòlica, pugui passar dels 500 dòlars actuals , tot i que ell assegura que val 1.000, a oscil·lar entre els 200 i 300 dòlars. A aquest preu també s'hi han de sumar uns altres 100 dòlars mensuals que es paguen a tall de subscripció per tal de connectar-se a la xarxa.
Ara bé, per sobre de tot, Musk ha assegurat que amb Starlink només té un objectiu, no acabar en bancarrota, recordant que tots els projectes similars de satèl·lits de comunicacions d'òrbita baixa han acabat d'aquesta manera.
Arribar a Mart
Ara bé, Musk no només ha parlat del seu gran projecte per a les telecomunicacions sinó que també ha fet un repàs a la situació actual del seu gran projecte Starship, que pretén crear una base a la Lluna i una ciutat a Mart. Sobre això, ha assegurat que l'empresa treballa per a "fer un intent de llançament orbital en els pròxims mesos".
Alhora, ha explicat que aquest projecte és el primer pas per a crear, efectivament, la desitjada "base a la Lluna i la ciutat a Mart" i ha assenyalat que, en les seves paraules, està fent els màxims progressos possibles per a iniciar els viatges interplanetaris i per a aconseguir el coet més ràpid dissenyat fins al moment.
Un cop ha acabat la seva exposició, s'han obert els llums i s'ha trencat el silenci que el públic ha mantingut religiosament durant tota la conferència amb un gran aplaudiment que Musk ha retornat. Com amb tot, també hi ha hagut espai un moment còmic quan un dels gossos del multimilionari ha aparegut per darrere de la imatge.