La Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (Interporc) ha aconseguit el seu segon rècord Guinness amb l'elaboració del número més gran del món fet amb fotografies, que al seu torn ha estat un homenatge a tots els treballadors del sector porcí a Espanya. L'empresa ha construït el número 415.000, que representa el nombre de persones que treballen al sector porcí espanyol i que s'ha format en un acte celebrat a Madrid, amb un total de 6.300 fotos realitzades en els últims mesos. Amb aquest nombre de fotografies han superat l'anterior rècord d'aquestes característiques, que va aconseguir reunir 5.867 fotografies.

La unitat mòbil d'Interporc va recórrer durant l'any passat diferents ciutats d'Espanya per apropar a la societat la realitat del sector porcí de capa blanca. Un fotomaton permetia fotografiar-se les persones que van participar en la campanya, de manera que aquestes fotos són les que ara han servit per batre aquest rècord Guinness, amb unes dimensions de 8,20 m x 1,50 m. El rècord s'ha certificat amb la presència d'Anouk de Timary, adjudicadora de Guinness World Records Limited, que ha donat l'enhorabona al sector porcí a Espanya per la seva capacitat de mobilització. També han assistit a l'acte un expert en auditoria d'inventaris i un testimoni especialitzat en fotografia.

Es tracta del segon Guinness World Record obtingut per Interporc per segon any consecutiu, després de la consecució el 2022 del mural de porquets d'origami més gran del món, també gràcies a la col·laboració de milers de persones que es van animar a construir porquets de paper amb la tècnica de la papiroflèxia.

Després del lliurament del reconeixement es va celebrar un col·loqui sobre el sector porcí de capa blanca espanyol. Es va parlar sobre la seva contribució al desenvolupament econòmic i social de bona part de les zones rurals del país, així com el seu compromís amb la triple sostenibilitat. Van participar el subdirector general de Control de la Qualitat Alimentària i de Laboratoris Agroalimentaris del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), Javier Maté Caballero, que va destacar que el sector "forma parteix de la nostra cultura i del nostre patrimoni, que transmetem a les següents generacions, i que a més genera riquesa".

Per la seva part, Alberto Herranz, director d'Interporc, va posar en relleu que a més d'aquests 415.000 llocs de treball creats, "el 42% de l'ús directe del sector porcí és femení". També va recordar que Espanya és el primer productor europeu de carn de porcí i el tercer a escala mundial, a més del segon exportador. "Exportem més de 3 milions de tones de carn, per valor de 7.718 milions d'euros, que genera ocupació de talent, jove i amb equitat de gènere", va afegir. Des del punt de vista ambiental, Herranz va indicar que "s'han reduït en un 40% les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEI) per cada quilo de carn i ha disminuït un 30% de l'ús d'aigua".

En aquest sentit, el director d'Internacional d'Interporc, Daniel de Miguel, va recalcar que "el sector porcí és sostenible des del punt de vista econòmic, social i mediambiental. En l'econòmic, perquè som els tercers en exportació. En el social, perquè generem 415.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts, donant així vida al medi rural. I mediambiental, perquè estem alineats amb el Pacte Verd Europeu".