La Intersindical-CSC ha ajornat una setmana la vaga general que havia convocat per l'11 d'octubre, i es farà el 18 d'octubre, segons ha pogut confirmar El Nacional. Tot i que el sindicat ha al·legat motius laborals per convocar la vaga, aquesta havia de coincidir amb la sentència del judici de l'1 d'octubre. El motiu de l'ajornament seria guanyar temps per preparar "millor" la mobilització.
Els motius de la convocatòria es resumeixen en la derogació de les reformes legislatives de treball i seguretat social; un salari mínim de 1.200 euros; la demanda d'una Inspecció de treball dotada de recursos suficients; igualtat de gènere en el món del treball i superació de la bretxa salarial i la recuperació del poder adquisitiu de salaris i pensions i la garantia d’aquestes. Amb tot, les principals patronals catalanes -Foment del Treball, Pimec i Cecot- s'han posicionat en contra d'aquesta vaga al considerar-la "política" i per les conseqüències que podria tenir una aturada general en l'economia catalana.
Per contra, la Cambra de Comerç de Barcelona, liderada per Joan Canadell, és la única organització empresarial que s'ha mostrat a favor d'aquesta aturada en cas que "hi hagi unitat de partits". De fet, segons Canadell, una aturada general a Catalunya d'un dia no arribaria al 0,15% del PIB. A més, també va explicar que una aturada en resposta a la sentència del procés tindria un impacte en el PIB "d'entre tres i cinc dècimes si s'allargués entre dos i tres dies i del 0,44% si el seguiment fos total". "No és una xifra desestimable", assegurava en un article a El Punt Avui, "però no és res comparat amb el 8% anual que els darrers informes del Ministeri d'Economia fixen com a dèficit fiscal amb l'Estat (gairebé un mes de producció total aproximadament)".
Intersindical-CSC ja va convocar la vaga del 3 d'octubre de fa dos anys o la del 21 de febrer del 2019. Aquesta vegada, però, al·leguen únicament motius laborals, tot i que es farà en les dates pròximes en què s'espera la sentència del judici de l'1-O.