L'Integrated Systems Europe (ISE), el congrés líder mundial en solucions audiovisuals, arribarà aquest mes de maig per primer cop a Barcelona després de passar-se els últims 16 anys a Amsterdam. Aquest dijous, el CEO del congrés, Mike Blackman, ha estat l'encarregat de presentar aquest nou congrés que arriba a Catalunya i ha assegurat que està molt content si aconsegueix arribar als mateixos assistents que ja van venir a Barcelona pel Mobile World Congress, que aquest últim any van ser al voltant dels 60.000 entre el 10 i 13 de maig. A més, ha comentat que des de l'organització esperen que el congrés tingui un impacte econòmic d'entre 250 i 300 milions d'euros durant la setmana en què es farà el congrés a Barcelona. Durant els 4 dies de congrés, visitaran Barcelona uns 800 exhibidors, distribuïts en sis Zones Tecnològiques situades en cinc pavellons de Fira de Barcelona que ocuparan uns 45.000 metres quadrats. Algunes de les marques líders que exposaran en ISE 2022 inclouen Alfalite, Barco, Christie, Google, KNX, LANG, Microsoft, Panasonic, Samsung, Shure, Sony i Zoom.
Al congrés es podran veure les últimes innovacions del sector per a tota mena de solucions, des de l'àmbit més residencials amb nous televisors de pantalla plana o sistemes de seguretat, fins a solucions per al comercial, amb les últimes innovacions d'avantguarda concebudes centrades en l'aprenentatge, esdeveniments en viu, món de l'espectacle, retail, conferències i col·laboració, seguretat o atenció mèdica. A més, com en tot congrés mundial, es desplaçaran fins a Barcelona els principals gurús del sector i els assistents podran gaudir d'un ampli programa de conferències amb més de 150 referents i experts.
El discurs principal d'inauguració de l'ISE 2022 el primer dia serà de Refik Anadol: "Exploring the Heritage of Tomorrow [Explorant el patrimoni del demà]". Refik, destacat artista en els mitjans de comunicació a escala mundial, i pioner en l'estètica de les dades i intel·ligència artificial, també serà l'encarregat de fer un espectacle visual a la façana de la Casa Batlló la tarda del dissabte 7 de maig, fruit de la col·laboració amb OFFF Barcelona —un festival de creativitat, art i disseny digital— i ISE 2022.
A més, dins de l'ISE també es podrà accedir a una zona d'art immersiu, un espai artístic de realitat virtual de 650m² que combina diverses de les seves premiades experiències d'art immersiu. A més es podrà gaudir a la plaça Espanya d'un altre espectacle anomenat I RISE, una projecció immersiva que explorarà temes com l'esperança, la regeneració i la renovació. La seva creació i producció ve de la mà de Flaix Studio, amb seu a Barcelona, i podrà veure's cada tarda des del dilluns 9 de maig fins al dimecres 11 de maig.
IOT World Congress
Aquest any, a més, paral·lelament a l'ISE se celebrarà un altre congrés, l'IOT World Congress (IOTWC), que també s'ha presentat aquest dijous a Barcelona. Roger Bou, director del congrés, ha destacat que amb aquesta aliança podran crear noves sinergies, ja que se celebraran al mateix lloc en el mateix moment. De fet, l'IOTWC ocuparà el pavelló 4 del recinte Gran Via de Fira de Barcelona entre el 10 i el 13 de maig.
A més, els visitants de tots dos congressos podran visitar l'altre sense restriccions amb l'objectiu, segons Blackman, d'"oferir noves idees i inspiracions als visitants". "És una oportunitat incomparable per a estudiar les relacions entre les dues indústries", ha assenyalat Blackman; mentre que Bou ha detallat que IOTSWC acollirà a 310 expositors, el 70% dels quals, internacionals.