L'encara president de CaixaBank, Jordi Gual, es reincorporarà l'IESE com a professor d'economia un cop abandoni l'entitat bancaria que presideix des de 2016. Així ho ha anunciat IESE a través d'un comunicat el mateix dia que s'ha sabut quan es consumarà la fusió de CaixaBank amb Bankia, que propiciarà la seva sortida del grup bancari.
Gual es va unir al claustre de professors de l'IESE l'any 1987, on va desenvolupar la seva carrera acadèmica fins a l'any 2005, quan es va incorporar a 'la Caixa'. Abans d'assumir el càrrec com a president de CaixaBank, va desenvolupar altres funcions. Concretament va ser Economista Cap i Director Executiu de Planificació Estratègica i Estudis i Director General de Planificació i Desenvolupament Estratègic de CriteriaCaixa.
Actualment, a part de la presidència de CaixaBank, Gual també desenvolupa altres tasques com per exemple ser membre del Consell d'Administració de Telefònica, vicepresident del Cercle d'Economia i membre dels Patronats del Real Institut Elcano i la Fundació Barcelona Mobile World Capital.
A més a més, també ha estat conseller Econòmic en la Direcció General d'Assumptes Econòmics i Financers en la Comissió Europea i membre del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement del Govern de Catalunya (CAREC).
Sortida de CaixaBank
La sortida de gual del grup CaixaBank es va confirmar el passat tres de desembre durant l'última junta d'accionistes de l'entitat bancària, quan es va aprovar el nomenament de José Ignacio Goirigolzarri com a nou president de CaixaBank un cop es formalitzés la fusió amb Bankia, fet que es produirà a finals d'aquesta mateixa setmana.
En aquella junta, Gual va destacar que Bankia és "el millor soci" per a CaixaBank i va remarcar que la fusió desembocarà en una nova entitat "més sòlida, més eficient i rendible". De fet, cal apuntar que de la unió de CaixaBank i Bankia naixerà l'entitat bancària més gran d'Espanya que tindrà un volum d'actius superior a 660.000 milions d'euros i amb més de 20 milions de clients.