L'únic candidat a la presidència de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, ja té preparat el programa electoral amb el qual es presentarà a les eleccions de la patronal catalana el proper 5 de novembre. L'exdiputat de CiU i vicepresident de Conserves Dani no és només l'únic candidat a rellevar Gay de Montellà, sinó que a més compta amb més de 1.000 avals dins de les organitzacions de la patronal (més del 50%) i confia en tancar la candidatura amb un 80% dels avals. 

Com ja ha assegurat en altres trobades, els principals objectius de Sánchez-Llibre són liderar el retorn de les empreses a Catalunya, bastir ponts amb la Generalitat, crear un lobby empresarial potent i feminitzar, modernitzar i rejovenir Foment del Treball. 

Propiciar el retorn de les empreses

El candidat a la presidència de Foment assegura que aquesta és una de les seves prioritats, i que des de la patronal es propiciarà el retorn de les empreses -que van marxar en el context de l'octubre passat, el referèndum independentista i les pressions de l'Estat- "actuant directament per aconseguir un clima polític sense tensions i donant tranquil·litat jurídica al món empresarial". 

Feminitzar i impulsar plans d'igualtat

Segons el programa de Sánchez-Llibre, la voluntat és la de "fer un Foment que reflecteixi la realitat de l’empresariat on la dona, dia a dia, ha augmentat la seva presència com a emprenedora i com a empresària".

En aquest sentit, "cal que donem exemple promovent un pla d'igualtat per tal de fomentar la paritat tant en els càrrec directius com en la pròpia organització, i en el conjunt de les empreses del país".

Les noves generacions empresarials són també un dels principals punts de mira del programa del candidat, amb la idea de "renovar i rejovenir l'entitat", i assegura que "cal escoltar les seves inquietuds i donar suport a les seves iniciatives per anar de la mà dels nous temps". 

Més a prop de les administracions i la societat

Un altre dels pals de paller del programa de Sánchez-Llibre és el diàleg amb les administracions, tant locals com estatals. Alhora i en aquest sentit, "cercarem totes les sinergies possibles amb la resta de les organitzacions de la societat catalana, ampliant la col·laboració empresarial amb les Cambres de Comerç Internacionals i Consolats establerts a Catalunya per enfortir l’economia catalana i explorar noves oportunitats de negoci de les nostres empreses. 

Per assolir aquests objectius, "és d’especial importància aprofundir el treball i les sinergies de Foment amb ACCIÓ i amb l’ICEX per tal de continuar impulsant la internacionalització de l’empresa catalana i ajudar a la implantació d’empreses d’àmbit internacional a Catalunya".

Amb la idea de ser present als debats internacionals, Foment vol promoure també un think tank econòmic i empresarial, fent de la Societat d'Estudis Econòmics, que va ser fundada el 1907, un laboratori d'idees de referència i proposar alternatives davant les transformacions en l'economia. Alhora, Sánchez Llibre vol crear una Comissió Agenda 2030, perquè Foment sigui present en el debat auspiciat per les Nacions Unides entorn els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.