El Consell de Supervisió de l'associació Barcelona Global ha avalat aquest dijous la candidatura de Maite Barrera, sòcia fundadora de Bluecap, per encapçalar l'organització. Barrera ha proposat una comissió executiva amb setze membres, nou d'ells son noves incorporacions. Entre els noms que integren la llista està el del blaugrana Gerard Piqué, segons ha indicat la candidatura en un comunicat de premsa.
A la llista de Barrera també s'hi han sumat noms com ara Dani Puig, Oriol Pinya, Francesca Bria, Josep Lluís Sanfeliu, Eloi Planes, Enric Asunción, Juan Antonio Alcaraz i Javier Pérez-Tenessa. Així doncs, la candidatura se sotmetrà al vot dels socis de Barcelona Global el pròxim 27 de juny en l'Assemblea General de l'entitat.
Concretament, la candidatura de Barrera agrupa diversos noms de renom lligats a l'empresa, l'acadèmia, la ciència, la salut o l'emprenedoria. De fet, una de les quatre vicepresidències que planteja l'empresària recau en Oscar Pierre, cofundador i CEO de Glovo. En aquest sentit, segons el comunicat de l'equip de Barrera, la seva candidatura busca incloure professionals que han integrat amb èxit "sectors tradicionals" a "la nova economia". "Referents d'èxit en els camps respectius que van des de la medicina, l'acadèmia, la sostenibilitat, l'àmbit digital, la cultura, l'edició o l'esport", indica.
Barcelona Global, una organització empresarial
"Barcelona Global és una associació privada, independent i sense ànim de lucre, formada per 220 de les empreses, centres de recerca, emprenedors, escoles de negoci, universitats i institucions culturals líders de la ciutat, i més de 880 professionals que volen fer de Barcelona una de les millors ciutats del món per al talent i l'activitat econòmica", així es defineix la mateixa organització al web. Concretament, Barcelona Global desenvolupa propostes estratègiques per al futur de Barcelona, impulsa projectes en concordança amb els socis i duu a terme accions per fomentar la "Barcelona del talent".
La missió de Barcelona Global
Barcelona Global, explica al seu lloc web, vol una Barcelona cosmopolita, inclusiva, tolerant, pròspera i responsable. I vol treballar per a la ciutadania, independentment de la seva ideologia política. "Assegurem la nostra independència del govern i no rebem suport financer públic", assenyalen. A més, Barcelona Global pretén transformar les idees dels socis en projectes tangibles i sostenibles a través de l'esforç conjunt. Potser és per això que "Fem que passi" és el seu eslògan.
En aquest context, Barcelona Global creu que les ciutats que progressen són aquelles on el govern i la societat civil treballen conjuntament. És per aquesta raó que Barcelona Global aposta per les col·laboracions publicoprivades com a eines de gestió per al desenvolupament d'objectius a llarg termini i d'interès públic.
Amb tot, des de Barcelona Global afirmen que Barcelona "té davant seu l'oportunitat de prosperar simultàniament a moltes àrees: des de la recerca a la cultura, passant pel turisme o l'emprenedoria i l'impacte social". "És clau una acció transversal que englobi tots els sectors de la ciutat per poder assolir l'èxit col·lectiu", afegeixen.