Professionals d'empreses tecnològiques de l'Estat podran adquirir entrades pel Mobile World Congress (MWC) d'enguany a partir de 21 euros, a sumar al cost del test de Covid-19 (15 euros), i part del benefici obtingut per aquesta partida, fins a un màxim de 300.000 euros, es destinarà a la recuperació de la ciutat després de la crisi econòmica i sanitària.
Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, que també ha estimat que, malgrat les baixes d'importants empreses i a la situació epidèmica, en l'edició d'aquest any assistiran presencialment entre 30.000 i 50.000 persones, a més de 300 expositors (la majoria presencials, altres virtuals) i uns 600 ponents en un acte "històric" de represa de l'activitat després de la pandèmia. A més, els assistents dels sectors triats podran assistir en les pròximes edicions del MWC en 2022, 2023 i 2024 a meitat de preu.
En concret, les entrades a partir de 21 euros seran per a professionals locals, tot i que encara està per definir si de nacionalitat espanyola o simplement residents, pertanyents a empreses de diversos sectors com l'automoció i el transport; mitjans i entreteniment; consultoria; serveis virtuals; educació; comerç electrònic; finances i banca; governança i reguladors; internet de les coses; manufactures i serveis d'informació. Hoffman ha assenyalat que l'organització vol "reconèixer a aquests sectors i el seu futur", alhora que deixar un llegat a Barcelona i crear ocupació.
Innovació i lideratge
Les principals temàtiques en què se centrarà l'edició són la innovació i el lideratge, amb aspectes concrets com el 'blockchain roaming' "per al control i la propietat de la informació", mentre que també es realitzaran informes centrats en la igualtat de gènere en la indústria, l'economia mòbil, el clima i la intel·ligència artificial.
A més, l'organització calcula que la superfície del recinte firal de Gran Via de L'Hospitalet de Llobregat que s'ocuparà amb el MWC serà d'uns 100.000 metres quadrats, "encara que no es podrà definir fins a l'últim moment". També ha destacat que enguany el congrés no estarà acompanyat amb el programa cultural ni el centrat en joves que va haver-hi en edicions anteriors i que previsiblement "es recuperaran en 2022".
Per part seva, el director general de GSMA, Mats Granryd, ha manifestat que "ha arribat el moment de reunir-se" després de la pandèmia i de construir confiança, i que l'esdeveniment no sols mostrarà noves tecnologies sinó també oportunitats de negoci i per a millorar l'ocupació.