El primer Mobile World Congress (MWC) després de la pandèmia ja s'ha acabat, i ho ha fet amb més de 60.000 visitants, segons ha informat aquest dijous l'organitzadora de l'esdeveniment, la GSMA. En un comunicat de premsa, han celebrat aquestes xifres assegurant que ha estat un MWC "vibrant i dinàmic". "Ha estat emocionant tornar a reunir la nostra comunitat, que és tan apassionada per la connectivitat, per discutir les oportunitats que tenim per davant", ha assegurat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. En aquest sentit ha afegit que el MWC hagi estat "tan productiu, segur i reeixit".
En aquests mateixos termes també s'ha pronunciat la fira de Barcelona, que ha celebrat poder haver celebrat un MWC amb normalitat després de 3 anys amb afectacions per la pandèmia. El director general de l'entitat, Constantí Serrallonga, ha assegurat que estan molt contents de l'edició d'enguany i que sense dubte "ha superat les expectatives" i ha afegit que el més important no han estat els més de 60.000 visitants sinó "l'altíssima qualitat en ponències reunions" que han fet que Barcelona hagi tornat a ser "el centre del món" del sector, celebrant que Barcelona torni a estar "al mapa dels congressos mundials". Pel que fa a l'impacte econòmic, Serrallonga no s'ha volgut mullar en excés, però ha assegurat que serà molt positiu per a la ciutat i que és possible que superi els 240 milions d'euros projectats fa unes setmanes.
Més de 1.900 expositors
Segons el comunicat de la GSMA, durant aquesta setmana la Fira ha acollit més de 1.900 empreses "per mostrar el paper de la tecnologia mòbil en la connectivitat". En aquest sentit, l'organitzadora del MWC també ha celebrat que, de nou, el MWC hagi tornat a ser el centre del debat a nivell digital a escala mundial. De fet, l'edició d'enguany ah comptat amb més de 160 delegacions de països i institucions internacionals, responsables polítics, líders de la indústria i la comunitat internacional que han pogut debatre i intercanviar experiències sobre "com construir polítiques per a un món digital, maximitzar el potencial de 5G, tancar la bretxa digital i complir els objectius climàtics mundials".
Durant aquests 4 dies, a més, el congrés ha rebut uns 500.000 espectadors únics de manera virtual cada dia per a escoltar els més de 1.000 ponents, dels quals el 97% ha impartit les seves conferències de manera presencial --amb un 36% de dones--. La GSMA també ha xifrat --com estava previst-- en més de 240 milions d'euros l'impacte de l'esdeveniment en l'economia de Barcelona, amb la creació de més de 6.700 llocs de treball a temps parcial enguany. Pel que fa a la celebració del '4 Years From Now' (4YFN), que enguany ha ocupat el Pavelló 6, ha acollit més de 500 empreses emergents internacionals i més de 300 ponents.
Per últim, la GSMA ha agraït la participació de totes les persones que han acudit a l'esdeveniment i totes les administracions públiques, així com a la Mobile World Capital pel seu suport "indestructible i la seva creativitat, hospitalitat i perseverança". L'esdeveniment ha tingut un impacte a Barcelona de més 5.500 milions d'euros en l'economia local des de la seva arribada en 2005 i ha suposat la creació de més de 147.000 ocupacions temporals.