Naturgy ha tancat la venda del seu negoci de xarxes elèctriques a Xile a la companyia estatal xinesa State Grid Internacional Development Limited (SGI) per 2.600 milions d'euros, després de finalitzar amb èxit l'OPA llançada per la firma asiàtica com a pas necessari i últim per finalitzar l'operació de venda.
L'operació es va iniciar a mitjans del novembre passat quan ambdues companyies van anunciar un acord per a la compravenda de la participació del 96,04% que Naturgy tenia en la Companyia General d'Electricitat (CGE).
Durant aquests mesos, l'operació ha obtingut les aprovacions reguladores pertinents, així com les autoritzacions necessàries per part dels òrgans supervisors de la competència a Xile, fins al llançament de l'OPA per part de SGI a finals del mes de juny passat.
"El tancament d'aquesta operació ens permet cristal·litzar valor, així com situar-nos en una posició de fortalesa de balanç per ser més ambiciosos en la nostra aposta per les renovables i encarar millor preparat els reptes del sector i la transició energètica", va explicar el president de Naturgy, Francisco Reynés.
Finalitzada l'OPA, l'operació es formalitza i Naturgy tanca per complet la venda del seu negoci xilè de xarxes d'electricitat. L'operació valora el 100% dels fons propis de CGE en més de 2.700 milions d'euros.
920 milions en xarxes d'electricitat a Espanya
En la línia per a la transició energètica i la digitalització, Naturgy va anunciar el mes passat que preveu invertir 920 milions d'euros a través d'UFD, la seva filial de distribució elèctrica. La multinacional energètica va precisar que aquest paquet d'inversions es portaran a terme entre 2021 i 2024 i que dona continuïtat a l'"esforç inversor" realitzat en els últims anys per "reforçar la xarxa i millorar la qualitat del subministrament fins i tot convertir les seves xarxes elèctriques a Espanya en una de les més modernes, competitives i eficients a escala europea".
Un terç del pla total d'inversions estarà dedicat a la digitalització de les xarxes, un altre a la integració de nova generació renovable i una altra tercera part a la connexió de nous consumidors, amb l'objectiu de dotar de més intel·ligència a les xarxes d'UFD per millorar la qualitat de subministrament i permetre als usuaris gestionar el seu consum de forma més sostenible i eficient.
Per àrees, el pla destinarà al voltant del 60 % de les inversions a reforçar les xarxes elèctriques i millorar la qualitat del subministrament a Galícia i un 40 % a la zona centre del país (Comunitat de Madrid, Castella-La Manxa i Castella i Lleó, principalment).