El Dow Jones Sustainability Index (DJSI) ha inclòs CaixaBank, per onzè any consecutiu, entre els bancs més valorats del món en termes de sostenibilitat. Així doncs, el principal índex mundial que avalua el comportament de les empreses sota criteris ASG (ambientals, socials i de govern corporatiu) ha situat CaixaBank com una de les 25 entitats financeres més sostenibles del món d'entre 179 bancs d'arreu del món. 

A més, CaixaBank també forma part de l’índex DJSI Europe, ja que és considerada una de les 8 corporacions bancàries més sostenibles d’Europa d’entre les 34 candidates.

El Dow Jones Sustainability Index ha inclòs CaixaBank entre els bancs més valorats del món en termes de sostenibilitat

Concretament, CaixaBank ha obtingut la màxima puntuació (100 punts) en les àrees de governança en diversitat i gènere del Consell d'Administració, en codi ètic i de conducta i política anticorrupció, estratègia i transparència fiscal i mesures de ciberseguretat. També en integració de criteris ASG en banca corporativa i en productes i serveis de gestió d'actius, en mesura i gestió d'emissions de CO₂, pel compromís amb els drets humans i en inclusió financera.

Els analistes també han destacat positivament altres aspectes com ara l'estratègia climàtica, finances sostenibles, materialitat, gestió de riscos, atracció i retenció de talent, acció social i filantropia.

Edifici CaixaBank / CaixaBank
Edifici empresarial de CaixaBank / CaixaBank

Però CaixaBank no només forma part del Dow Jones DJSI i del DJSI Europe, sinó que també és present als índexs de sostenibilitat de major rellevància a escala mundial. En aquest sentit, escau recordar que CaixaBank també està inclosa al MSCI ESG Leader Index, FTSE4Good Index Series, STOXX Global ESG, Solactive Europe Corporate Social Responsibility Index PR, ISS ESG Europe Governance QualityScore Index i Solactive ISS ESG Europe Paris-Aligned Benchmark Index.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

CaixaBank té un compromís social que ve de lluny. Per aquesta raó, assumeix la responsabilitat d'impulsar una economia positiva per al benestar de les persones. Amb aquest propòsit, ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible per al període 2022-2024, integrat en el nou Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la seva proposta per contribuir a resoldre reptes com la desigualtat, el canvi climàtic i l'atur.

CaixaBank ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible per al període 2022-2024

La sostenibilitat és un dels pilars en què es fonamenta el banc per assolir els seus resultats, tot establint tres ambicions. En primer lloc, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera. En segon lloc, impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat. I, en tercer lloc, promoure una cultura responsable socialment.

Doncs bé, per continuar avançant en la defensa del medi ambient i el bé social, CaixaBank s'ha marcat com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles entre 2022 i 2024.

La mobilització de finances sostenibles, a més de facilitar capital per finançar iniciatives de transició energètica, també inclou finalitats amb impacte social, com ara microcrèdits per a estudiants, autònoms, microempreses o famílies i noves empreses que creen treball. A més, l'entitat també s'ha compromès a assolir 413.300 beneficiaris de MicroBank (el banc social del Grup CaixaBank) i ser valorat amb les màximes qualificacions pels analistes ASG referents.

Finalment, escau remarcar que, des de la publicació del marc de finançament lligat als Objectius de Desenvolupament Sostenible l'agost del 2019, CaixaBank s'ha convertit en un dels líders ASG a Europa, amb 6 bons verds i 4 bons socials i un total de 9.600 milions d'euros equivalents col·locats en el mercat.