Segurament l'oci nocturn és el sector més castigat per les restriccions de la pandèmia de la Covid-19. A excepció d'un breu període amb tímides reobertures l'estiu passat, el sector fa més d'un any que va haver de tancar les portes a conseqüència de la irrupció del coronavirus. 

Aquest dijous a la tarda, l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) ha sortit al carrer per exigir la reactivació del sector. La protesta, que s'ha dut a terme a la plaça Bonet (Club Nàutic), ha sigut estàtica, tal com havia demanat la Conselleria d'Interior. Tanmateix, els organitzadors han retret que altres mobilitzacions no han patit aquest requeriment.

La Federació de restauració i oci nocturn FECASARM reclama des de fa temps una reobertura del sector legal, tant de l'oci nocturn, ara totalment tancat, com de la restauració nocturna, ja que els sopars suposen el 70% dels ingressos. Així, proposen aplicar el dret d'admissió a les persones ja vacunades amb dues dosis o bé que hagin fet un test previ i hagi donat negatiu, tot degudament gestionat amb un codi QR intransferible.

4 dies de vaga de fam

Qui ha participat en aquest acte ha estat Eduardo Abenójar, president de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou, que ja fa quatre dies que està en vaga de fam per exigir un calendari de reobertura de l'oci. "Estic bastant dèbil, molt cansat i sense forces", ha assegurat en declaracions al Tot es mou de TV3. Abenojar va iniciar la seva protesta enfront de l'Ajuntament de Salou aquest dilluns qualificant les mesures d'"arbitràries, desproporcionades i ineficaces, atès que els contagis se segueixen produint en activitats il·legals".

El president de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou, Eduardo Abenójar, a la manifestació / Foto: ACN

Abenójar ha reivindicat el sector de l'oci nocturn com "la solució, no el problema" a la pandèmia i ha recordat que actuen de "tallafocs de les festes il·legals i també de la restauració nocturna, evitant que es facin sopars amb moltes persones a cases particulars que acaben convertint-se en festes".

En aquest sentit, ha reclamat a les administracions que els hi diguin quan i com poden començar a treballar. En el cas de Salou, Abenójar ha lamentat que els negocis depenen molt de la temporada de l'any i ha alertat que si no hi ha canvis aviat "ja ens anirem a la Setmana Santa següent". "O sigui que desapareixerem del tot", ha vaticinat. "Darrere de l'oci nocturn hi ha famílies que viuen d'això. Posarem tot el nostre esforç en poder treballar. S'ha fet la proposta a l'Ajuntament de fer les proves pilot en diverses discoteques. Som la solució, no el problema a la pandèmia". ha conclòs.