Josep Oliu, president del Banc Sabadell, deixarà les seves funcions executives amb la incorporació de César González-Bueno com a nou conseller delegat. El consell d'administració que se celebrarà aquest dijous designarà González-Bueno com a conseller delegat i substituirà d'aquesta manera Jaume Guardiola, que es jubila als 63 anys després de tretze anys com a primer executiu de l'entitat. Oliu deixarà de tenir les funcions executives que tenia fins ara, encara que mantindrà el seu càrrec com a president del banc.

Segons han informat fonts coneixedores d'aquests canvis a Efe, Oliu, de 71 anys, va anunciar la seva intenció de deixar les funcions executives fa més d'un any, seguint així les recomanacions del Banc Central Europeu (BCE) sobre que les presidències dels bancs no han de tenir caràcter executiu.

Canvis al banc vallesà

Els canvis en el quadre de comandament del Sabadell es produeixen setmanes després que fracassessin les negociacions de fusió amb el BBVA a causa de desacords econòmics i que el banc d'origen català decidís seguir endavant en solitari.

Oliu farà un pas enrere i cedirà les funcions executives a González-Bueno en un moment complicat per a la banca, marcat pels baixos tipus d'interès i per la crisi de la Covid. De totes maneres, Guardiola seguiria com a primer executiu del grup fins al primer trimestre del 2021, quan el BCE doni el vistiplau al relleu.

Josep Oliu Jaume Guardiola Banc Sabadell EFE

Josep Oliu, president del Banc Sabadell, i Jaume Guardiola, actual conseller delegat de la mateixa entitat. / EFE

González-Bueno és un directiu amb àmplia experiència al sector financer i que és actualment conseller de la divisió britànica del Sabadell, TSB. Va ser conseller delegat d'ING Espanya entre 2017 i 2019, tot i que abans ja havia estat directiu de l'entitat i va llançar la marca del banc holandès al mercat espanyol a finals dels noranta.

El Banc Sabadell va decidir seguir en solitari després de trencar les negociacions sobre la fusió amb el BBVA i centrar-se en el mercat domèstic i en el seu procés de digitalització. També estudia vendre TSB, la seva filial britànica, així com desprendre's del seu negoci a Mèxic. També va acordar amb els sindicats per reduir la plantilla en 1.800 persones a través de prejubilacions i sortides voluntàries.