La manifestació multitudinària de cada Primer de Maig, Dia del Treballador, organitzada pels sindicats i les organitzacions de treballadors, es trasllada dels carrers a les xarxes socials a causa del coronavirus. Enguany no hem vist riuades de gent caminant pel centre de les ciutats aplegades en crits de reivindicació pels drets dels treballadors, però com tot, la diada del treballador s'adapta a aquesta nova realitat i es reconverteix en una reivindicació telemàtica. Una diada que arriba en plena pandèmia i l'economia a l'UCI.
A partir de les 13.30 hores, tothom que hi ha volgut participar ha anat penjant fotografies o vídeos a les xarxes socials amb l'etiqueta #JoSocPrimerdeMaig. Centenars de missatges i publicacions han fet palès que la societat no surt però es reivindica des de casa. Des de fotografies de pancartes als balcons, dibuixos o fins i tot vídeos explicatius han innundat les xarxes. Tots els missatges, això sí, donant suport a la mateixa idea: "erradicar la precarietat" i "posar en valor els serveis públics".
No ha quedat enrere la lluita feminista i la crítica a la feminització de la precarietat, si bé cal recordar que el 65% del personal que està treballant a primera línia en aquesta crisi del coronavirus són dones. Tal com han recordat aquest matí els secretaris generals dels sindicats, no només es fa homenatge dels serveis sanitaris sinó també "a tots aquells treballadors de serveis essencials com ara l'alimentació, els serveis logístics, els mitjans de comunicació o els serveis d'instal·lació", entre d'altres. Alguns dels missatges queden recollits a continuació:
La mobilització, convocada pels sindicats majoritaris CCOO i UGT, seguirà vigent tota la tarda i està oberta a tot l'Estat. A més, a les sis de la tarda hi haurà un concert solidari virtual a través de les dues pàgines web confederals i, a les vuit, es secundarà l'aplaudiment general als empleats dels serveis essencials.