La Fageda, el projecte social creat el 1982 amb la voluntat de millorar la vida de persones amb malaltia mental i discapacitat intel·lectual i que des de 1993 elabora iogurts a la seva seu de la comarca de la Garrotxa (Girona), ha estat reconeguda amb tres estrelles en els Superior taste Awards 2024 de l'International Taste Institute de Brussel·les.
El jurat, compost per més de 200 experts professionals en gastronomia, han reconegut amb una estrella el iogurt Grec Natural de La Fageda, al qual han atorgat una puntuació de 76,8%, i el iogurt Orígens, que han rebut dues estrelles i una nota del 84%.
Des de fa gairebé 20 anys, l'International Taste Institute duu a terme tastos a cegues de productes de consum gràcies a un jurat internacional d'experts, entre qui figuren alguns dels xefs i sommeliers més condecorats del món, qui avalúan a cegues productes i els valoren en cinc aspectes sensorials: primera impressió, aspecte, olor, gust i textura.
Orígens, el iogurt de La Fageda que ha rebut millor puntuació en els Superior Taste Awards, va néixer el 2022 en el marc del 40è aniversari del projecte social. Aquesta edició especial combina les millors característiques dels iogurts naturals i grecs.
La Fageda va néixer el 1982, impulsada pel psicòleg Cristóbal Colón amb la voluntat de millorar la vida de persones en situació de vulnerabilitat creant per a elles llocs de treball reals i amb sentit. Tanmateix, no va ser fins a 1993 quan el projecte va començar a produir iogurts.
Francesc Galí, director de Màrqueting i Comercial de La Fageda, destaca el valor i mèrit d'aquest reconeixement: "Aquests guardons reforcen l'aposta del nostre projecte per la qualitat. Ser reconeguts a nivell internacional és un homenatge al treball i al cor dels qui fan possible La Fageda, mostrant que la veritable qualitat neix del compromís social i del talent de les persones."
La Fageda va tancar l'anterior exercici amb una quota en valor del 7,4% a Catalunya i una producció de més de 86 milions d'unitats de iogurts i postres làcties. Actualment, comercialitza també els seus iogurts a les Illes Balears i les comunitats de València i Madrid.