Prosegur ha finalitzat el procés d'anàlisi de la seva gestió de deguda diligència en matèria de drets humans amb l'objectiu d'avaluar l'eficàcia dels controls que aplica a nivell global en la gestió d'aquesta matèria. Es tracta d'una revisió que la companyia realitza de forma voluntària cada tres anys des de 2018 i que es recull en un informe, que en aquest tercer exercici ha elaborat amb el suport de la consultora PwC.
L'informe de deguda diligència en drets humans d'aquest any s'ha centrat a cinc països, l'Argentina, el Brasil, Colòmbia, Espanya i el Perú, i en cinc línies de negoci. Per a la seva elaboració s'han dut a terme 64 entrevistes amb 91 professionals i s'han examinat més de 100 documents de suport.
Prosegur va explicar en un comunicat que al report s'han analitzat 35 drets humans aplicables a les seves operacions globals. Entre ells, s'inclouen els drets de les minories, la rellevància de les quals es posa de manifest amb la celebració el 9 d'agost del Dia Internacional dels Pobles Indígenes.
Segons subratlla l'ONU, representen a prop del 6% de la població mundial i es troben entre les poblacions més desfavorides i vulnerables. Igualment, en l'avaluació s'ha tingut en compte el dret a la vida, a la llibertat i seguretat, a la igualtat davant de la llei, a la salut, a l'educació, a treballar i a la llibertat d'opinió i informació, entre altres drets.
Prosegur va destacar que els resultats de l'informe confirmen un "avenç de la seva maduresa" respecte a la protecció dels drets humans i destaquen que la seva realització els ha permès identificar oportunitats per continuar progressant en aquesta matèria.
Finalment, la companyia va ressaltar el seu compromís amb les directrius corporatives en l'àmbit dels Drets Humans, així com l'eficàcia de les seves mesures de control en tots els nivells de la seva activitat empresarial.