L'any 2020 no ha estat fàcil per a la majoria de les empreses. Aquest ha estat el cas de Puig, l'empresa familiar catalana, que durant el 2020 va veure com les seves vendes es reduïen un 24% en termes interanuals fins als 1.537 milions, i que va presentar, finalment, unes pèrdues de 72 milions d'euros al cap de l'any.
Aquests resultats representen els pitjors de la història recent de la companyia i, segons ha assegurat el CEO de l'empresa, Marc Puig, són deguts al confinament i al distanciament social, que han provocat una reducció del consum de perfum i moda. Tot i això, Puig ha assegurat que la companyia preveu una forta sortida d'aquesta crisi, en què es duplicaran resultats d'aquí a dos anys i es triplicaran el 2025, cosa que es farà a través de la cartera actual de l'empresa, ja que es confia a recuperar el 100% del negoci els pròxims anys.
El CEO ha destacat que l'evolució de l'Ebitda "demostra que l'empresa continua generant caixa" malgrat l'impacte de la Covid-19, que ha provocat una reducció significativa en la venda de perfums, maquillatge i vestits de festa, ha detallat el directiu.
Durant el 2020, Puig va decidir reestructurar l'empresa en tres divisions: la de perfumeria tradicional; la marca de maquillatge Charlotte Tilbury, que van adquirir l'any passat, i l'acabada de crear Derma, que incorporarà companyies com Uriage i Apivita, així com Isdin. El fre provocat pel coronavirus, però, no ha fet que l'empresa s'aturi en la seva expansió, i bona prova d'això és el llançament de la línia de maquillatge de Carolina Herrera o l'obertura de diverses botigues com la de Dries Van Noten a Xangai, la primera de la marca al continent asiàtic.
Aquesta modificació organitzativa suposa un canvi de política respecte dels últims 15 anys, en els quals el grup es definia com "una companyia que construïa una imatge de marca en la moda i que traduïa aquesta imatge a la perfumeria". Un cop assolit l'objectiu de representar el 10% de la quota de mercat mundial del sector, Puig ha decidit alterar aquest funcionament per aprofitar la tendència mundial que dona com a resultat un millor comportament de les marques de maquillatge i els productes dermatològics.
Tot i la baixada de les vendes en general, Puig ha augmentat les seves vendes digitals, que l'any passat van representar el 28% de la facturació total de l'empresa i de fet s'espera que aquesta xifra augmenti fins al 30% de la facturació total de l'empresa d'aquí a 4 anys. Un altre gran factor de creixement de cara als pròxims anys per a l'empresa és la previsió de gran creixement al continent asiàtic, que de cara al 2025 es preveu que representi el 25% de la facturació de tota l'empresa.
Per contra, durant el 2020 la companyia va veure com les seves vendes en els aeroports es reduïen un 71% per la gran reducció dels vols internacionals a causa de la Covid.