Josep Sánchez Llibre, president del Foment del Treball, no creu que sigui el moment d'apujar el salari mínim interprofessional (SMI) espanyol, tal com tenen previst començar a revisar agents socials i el govern espanyol de cara al 2021.
Així ho ha expressat aquest migdia durant la presentació de l'últim informe sobre l'avaluació de polítiques públiques del Think Tank de Foment del Treball. L'economista creu que el primer que cal fer és implementar "ràpidament" plans de xoc per a les empreses que estan patint l'impacte de la pandèmia de la Covid, i que segons Sánchez Llibre, moltes d'elles es troben en una situació "agònica".
Segons l'economista, quan s'hagin donat les ajudes corresponents a les empreses i els mercats i negocis es trobin en equilibri, es podria parlar d'apujar el SMI. Sánchez Llibre considera que cal anar "per parts" i esperar que els sectors afectats per la crisi "estiguin salvats definitivament". "Fer-ho abans d'aquests plans de xoc no seria objectiu ni realista", ha insistit el president de Foment. En aquest sentit, ha indicat que hi ha treballadors en una "situació agònica" i que l'objectiu és "salvar els negocis".
Avaluació de polítiques públiques
Sánchez Llibre també ha posat sobre la taula en l'acte d'avui la necessitat de treballar en l'eficiència de les administracions públiques. Juntament amb Jordi Alberich, Vicepresident Coordinador del Think tank de Foment del Treball, i la vocal Rosa Nonell, han presentat l'informe Una estratègia per avaluar les polítiques públiques, el qual posa de manifest la necessitat de desenvolupar eines d'avaluació de polítiques públiques, especialment ara que hi haurà una major despesa pública. Segons Alberich, cal una "urgent reforma de les administracions".
Comença la roda de premsa de l'Institut d'Estudis Estratègics, el think tank de Foment, sobre una estratègia per avaluar les polítiques públiques. pic.twitter.com/vH4hlMmhdu
— Foment del Treball Nacional (@FomentTreball) December 14, 2020
Tal com emfatitza l'informe elaborat, Nonell ha destacat que cal que el govern espanyol avaluï les decisions i polítiques públiques que pren, tal com es fa a la Unió europea (UE). A més, s'ha recordat que els fons Next Generation EU "no són automàtics" i que si "no ho fem bé, no arribaran". En aquest sentit, l'informe fa propostes per avaluar les polítiques públiques que es fan al nostre país.