Josep Sánchez Llibre, president de la patronal Foment del Treball, ha reclamat aquest matí ajudes directes per als sectors afectats per la pandèmia en una entrevista a Ràdio 4. "La situació és pitjor, des de la perspectiva econòmica, que aquells moments terribles després de la Segona Guerra Mundial i la Guerra Civil Espanyola", ha afirmat, per posar de manifest la situació extrema en què es troben molts empresaris i treballadors a causa de les restriccions per frenar la Covid.
També ha acusat el Govern de no tenir "lideratge polític ni autoritat moral" i de prendre decisions "arbitràries i injustificades" que posen en perill els negocis i llocs de treball dels catalans. Sánchez Llibre ha exigit la celebració de les eleccions el 14 de febrer i ha advertit que l'economia catalana "no aguantaria" un ajornament dels comicis.
Situació "desesperant" dels empresaris
Foment del Treball, així com altres entitats i patronals, ha reclamat reiteradament en les darreres setmanes ajudes directes pels negocis per així evitar el seu tancament definitiu. Sánchez Llibre ha alertat avui un cop més sobre la "desesperació" dels empresaris davant la situació actual i ha advertit de la pèrdua de milers d'empreses i l'augment de l'atur si no s'apliquen ajudes de manera "ràpida".
La patronal ha proposat fer un "front comú" entre l'executiu i els agents econòmics i socials catalans per reclamar a l'Estat la implementació de "plans de xoc" per als sectors més afectats.
Sánchez Llibre també ha demanat al Govern que "escolti" la veu dels empresaris. El president de la patronal ha reconegut que té una "comunicació magnífica" amb el vicepresident en funció de president, Pere Aragonès, i els consellers Ramon Tremosa i Chakir el Homrani. Tot i això ha criticat les decisions de l'executiu a l'hora de gestionar la crisi econòmica i les ha titllades de "discriminatòries, injustificades, errònies i equivocades".
Per altra banda, el president de la patronal ha demanat "més valentia" al govern espanyol i ha reclamat més endeutament de l'Estat per fer front a les necessitats de les empreses. "Espanya ha emès més deute públic per tirar endavant els ERTO, per implementar els ICO, però no ha estat capaç de tenir la generositat o visió a llarg termini per injectar diners directament en els sectors amb una situació precària", ha manifestat.