Durant tota aquesta setmana s'ha celebrat a París una nova edició d'Eurosatory, el saló de referència al sector de la defensa, i en el qual les empreses espanyoles que han participat han tingut gran protagonisme.

En el cas de SDLE (Star Defence Logistics & Engineering), una de les empreses líders en desenvolupament tecnològic en la prestació de solucions als mercats civil i militar, i en l'actualitat u dels proveïdors de material més grans a Ucraïna, la presentació de les seves càmeres de visió nocturna per a vehicles blindats ha estat un èxit.

La companyia, amb seu a Móstoles (Madrid), desenvolupa a les seves instal·lacions sistemes optrónicos que s'inclouen en la modernització dels carros de combat Leopard, per a diferents països, entre ells per a l'exèrcit espanyol.

La gran aposta de SDLE a Eurosatory ha estat la presentació del sistema de visió Fornax. Es tracta, segons explica la companyia, d'una càmera que es pot aplicar en múltiples àmbits, com la vigilància de fronteres fins i tot en vehicles militars. A més, SDLE ha dissenyat un sistema de bateries extern, de quatre o cinc quilos, que proporciona una autonomia de fins a tres dies d'operació contínua. La càmera tèrmica pot detectar una persona a més d'11 quilòmetres; identificar, tres quilòmetres; i reconèixer 1,5 quilòmetres. L'efectivitat de la càmera ja ha estat validada per l'empresa amb proves en la qual la càmera va detectar un dron a 18 quilòmetres.

Una altra de les novetats en sistemes optrónicos és la càmera Lwir, de tercera generació, està enfocada a missions de vigilància i reconeixement. Segons explica SDLE, la càmera s'integrarà al carro Leopard 2A4 i permet detectar persones a més de 7 quilòmetres, identificar-les a 2 quilòmetres i reconèixer un quilòmetre.

Al saló de París, que acaba avui dijous, la compañía espanyola també ha exposat la cámara Mwir Thermal instal·lada ja en 13 vehículos de combat Centauro de l'Ejército de Terra español, amb l'objectiu d'incloure-la a la resta de la flota.

A més de les càmeres de visió nocturna, SDLE també ha presentat a París un dels seus desenvolupaments en drons no tripulats, el Melkor 225 que té capacitat per portar una càrrega de 2.5 quilos i una autonómia de fins a tres hores.

Dins del pla de desenvolupament i creixement que s'ha marcat l'empresa, fa unes setmanes SDLE es va fer amb el programari de seguretat informàtica Pandora, amb el que ha creat una àrea de negoci de ciberseguretat i ciberintel·ligència. Aquest programari està especialitzat en protecció, anàlisi i vigilància avançada per a operadors governamentals amb funcions en seguretat.