Suïssa es prepara per haver de sobreviure a possible talls d'electricitat el pròxim hivern. Concretament, els ciutadans del país helvètic s'estan preparant per a fer front a possibles retallades d'electricitat el pròxim hivern després dels avisos de les autoritats que una situació així no pot excloure's per les fortes tensions que s'anticipen en el mercat elèctric europeu quan comencin a funcionar els sistemes de calefacció. De fet, la prova d'això, i la preocupació que ha generat es reflecteix en l'augment interanual de les vendes de radiadors elèctrics mòbils, que ha superat el 300%, amb un rècord el juliol passat, mes en què paradoxalment s'han registrat rècords de calor i una sequera que afecta diverses parts del continent.
A més, des de les autoritats del sector elèctric han començat a recomanar a la gent que tingui reserves d'espelmes a casa, així com llanternes amb piles i fusta en cas de tenir amb una xemeneia. El responsable de l'autoritat federal independent de regulació del sector elèctric, Werner Luginbühl, ha assenyalat que no es poden excloure en l'absolut interrupcions en el servei d'electricitat de diverses hores en unes certes regions de Suïssa i que cal estar preparats per si això acaba passant. El temor que agita a les autoritats és que Suïssa no rebi electricitat des de França els últims mesos de l'any, una importació de la qual depèn en gran part per a cobrir el subministrament elèctric que no es produeix internament. En aquesta mateixa línia s'ha observat que les reserves hidràuliques d'urgència seran insuficients per a garantir un servei elèctric normal durant l'hivern.
En aquesta línia, Luginbühl ha assegurat que una de les mesures d'estalvi més eficaces seria la retallada d'electricitat a les empreses, fet que ha obtingut l'oposició de la part més conservadora de l'arc parlamentari i que consideren únicament com un últim recurs, a més d'advertir que en aquest cas les companyies haurien de ser indemnitzades. Entre les mesures que se suggereixen per a evitar les retallades figuren reduir entre 1 i 2 graus la temperatura en els habitatges a l'hivern i fins a tres graus en el transport públic, la qual cosa representaria un estalvi important d'energia. Així mateix, s'ha plantejat apagar els cartells publicitaris lluminosos i les vitrines de les botigues a les nits, i prohibir el funcionament dels canons de neu en les estacions d'esquí quan comenci la temporada d'aquest esport. Cal recordar que els canons de neu són grans consumidors d'energia i d'aigua, un recurs que també està escassejant a Suïssa a causa de la sequera.
També s'ha plantejat començar a instal·lar, com més aviat millor, panells solars gegants als Alps i prohibir la venda de radiadors elèctrics mòbils. El problema està en boca de tots i el govern ha decidit destinar dos milions d'euros per a una campanya destinada a promoure un estalvi general d'electricitat.