Telefónica ha presentat al Mobile World Congress 93 casos d'èxit que aconsegueixen transformar les empreses. Es tracta d’una de les moltes coses que presenta en el pavelló que ha ubicat al certamen organitzat per GSMA. Es tracta de solucions i serveis que posa a disposició de les empreses i les Administracions Públiques perquè avancin en la seva transformació digital i aprofitin totes les oportunitats que la revolució tecnològica ofereix. Totes aquestes experiències es recullen en 11 quaderns de transformació que mostren detalladament com funcionen les solucions i els serveis que l’empresa ofereix a diverses indústries i sectors.
Aquests quaderns són continguts replets de vídeos explicatius amb informació addicional que recullen casos d’èxit per mostrar com l’aplicació de tecnologies punteres com el 5G i l’Edge Computing poden transformar des d’hotels a ports, passant per fàbriques. La intenció d’aquestes informacions és recordar que la Big Data, la intel·ligència artificial o la internet de les coses poden contribuir a tenir un món menys contaminat; i que es poden crear ciutats intel·ligents, així com promoure el teletreball. Els quaderns inclouen continguts sobre com les empreses poden incorporar aquestes solucions per tal de tenir una companyia més digital, eficient i sostenible.
No és l'única cosa que ha presentat la companyia en aquest Mobile World Congress. En el seu pavelló també hi ha un robot que demostra que és capaç de servir begudes (vi, suc i còctels). L'estand de la companyia espanyola també mostra una sala d'estar d'una casa qualsevol en la qual molts elements estan interconnectats. Hi ha una televisió, un assistent de veu o un 'set' de realitat virtual, entre altres coses.
Ell president de Telefónica i de la GSMA, José María Álvarez-Pallete, ja va reivindicar aquest dilluns la importància de la 5G i la infraestructura de telecomunicacions en els diversos sectors econòmics. En el discurs inaugural del Mobile World Congress, va demanar més inversió de l’Estat en aquesta infraestructura. Va destacar que el seu sector “no demana privilegis, sinó justícia”, i va posar sobre la taula una dada: “El tràfic de dades creix fins a un 50% anual”. És per aquest motiu que, segons Pallete, “la càrrega de la inversió necessària per gestionar aquest creixent volum de tràfic ha de recaure de manera justa”. El president de Telefónica va insistir durant el seu discurs que el seu sector “respecta tots els actors de la nova economia”. “Però nosaltres també mereixem respecte”, va manifestar.
Per justificar tot això, Pallete va recordar el paper “fonamental” que tenen les telecomunicacions en el desenvolupament de l’economia i en l’avenç de la nova era digital. “El món necessita un sector de les telecomunicacions robust i sostenible; res del que ha d’arribar arribarà sense nosaltres”, ha afegit. El president de Telefónica va recordar que el seu sector és el que té la “capacitat i responsabilitat de construir infraestructures” i “les xarxes del futur”. “Nosaltres fem realitat el nou món digital, assegurem la connectivitat, hem sigut essencials durant la pandèmia perquè sempre ho hem estat i així continuarem sent-ho”, va dir, a més d’afegir que “sense nosaltres, la revolució tecnològica més profunda de la història de la humanitat no s’hauria produït”.