Els rebrots de coronavirus en diversos punts de Catalunya i el recurrent rum-rum d'un possible confinament o marxa enrere en la nova normalitat espanten la societat i l'economia, també la Cambra de Comerç de Barcelona, que ha asseverat en el seu informe de conjuntura presentat aquest matí que un rebrot elevaria la caiguda del PIB català al 13% el 2020. El president de la Cambra, Joan Canadell, ha estat contundent fent una crítica a les administracions; a "totes les administracions", asseverant que "no estan donant confiança en com estan actuant davant la situació".
Canadell ha explicat que aquesta manca de confiança deriva en una incertesa també empresarial i que "és molt preocupant el fet que en els llocs on hi ha rebrots més importants, com al Segrià, s'han anul·lat moltes reserves turístiques i això no ens ho podem permetre". Per aquest motiu, el president de la Cambra considera que des dels governs haurien de "controlar molt millor la pandèmia, no esperar a trobar-nos amb els brots i haver de tornar a confinar".
En aquest sentit, "vull fer un toc d'atenció a les administracions en general per controlar bé la pandèmia, perquè així com s'està fent no va bé i no dona confiança. Nosaltres creiem que cal intensificar el nombre de PCR i de rastrejadors, perquè ens reportaria un control molt més precís de la situació i podríem avançar-nos als contagis", assevera.
Canadell ha advertit de les conseqüències de les restriccions de la mobilitat per a l’economia de la zona, així com de la pèrdua de confiança per part dels turistes o inversors. “Cal fer una estratègia de convivència amb la pandèmia i no anar tancant àrees cada vegada que hi ha rebrots”, ha manifestat. Alhora, ha afirmat que el control de la pandèmia pot minimitzar el risc de nous rebrots i evitar un tancament generalitzat de l’economia. “Si no hi ha rebrots, no hi ha lloc per al pessimisme”, ha sostingut.
El president de la Cambra de Comerç ha assegurat que l’any que ve podria ser un any “molt intens” en la recuperació de l’economia, sempre que es prenguin les mesures adequades. Canadell ha demanat "invertir bé els fons europeus" i ha reclamat mesures per potenciar el creixement econòmic de Catalunya i apostar per un model de major valor afegit. “El 2021 podria ser un any molt bo que no només ajudaria l’economia a curt termini, sinó que podria contribuir al canvi de model i donar-nos millor competitivitat futura i un creixement sostenible en el temps”, ha defensat.