Els transportistes han tallat aquest dimecres matí la Ronda Litoral coincidint amb el desè dia de vaga en protesta per l'escalada de preus dels combustibles. Una hora abans, s'havien concentrat en una benzinera de la Zona Franca i a partir de les nou han iniciat la marxa cap a la Ronda Litoral, en direcció Besòs, i a l'alçada de la sortida 14 tenen previst repetir el tall en sentit contrari, fins a la sortida 17 per tornar a la benzinera. D'altra banda, a primera hora d'aquest matí s'han repetit els piquets a les terminals i als accessos dels dipòsits del port de Barcelona.

La protesta coincideix amb desè dia d'aturada convocada per la Plataforma en Defensa del Sector del Transport, amb el suport, de moment, d'altres associacions com Fenadismer, que pertany al Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC), fins que no es detallin les mesures del govern espanyol. A més, a partir de tres quarts de deu del matí els taxistes han començat una marxa lenta des de l'Aeroport del Prat fins al Parlament de Catalunya, amb el suport d'una desena de camions que se sumaran a la protesta, per denunciar l'alt preu dels carburants de les últimes setmanes. Un cop allà, els representants del taxi es reuniran amb una representació dels grups parlamentaris.

Piquets al port 

Aquest dilluns, els piquets ja van impedir el pas de camions al Port de Barcelona situant-se a l'entrada de les terminals de contenidors, quelcom que s'ha repetit avui. José Antonio, un dels treballadors que ha participat en els piquets d'avui, ha explicat a ElNacional.cat que "l'aturada està sent contínua i no hi ha cap mena d'entrada al port, quan normalment hi ha una activitat de fins a 4.000 camions". D'aquesta manera, només en funciona un 4 o 5%. Segons detalla el camioner, els piquets es dediquen a "informar" i assegura que tant treballadors assalariats com autònoms estan sent molt "solidaris". 

 

José Antonio ha aprofitat per enviar un missatge a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que està sent l'objectiu de totes les crítiques en els últims dies per la gestió de l'aturada. El camioner li ha retret que no surt massa a veure la realitat al carrer i que es pensa que per veure "un o dos camions" per la finestra de casa seva ja es pensa que hi ha una situació de normalitat: "Per sort per a nosaltres s'equivoca". El treballador assegura que els camioners de l'aturada es mantenen ferms en les seves reivindicacions i que no pararan fins a aconseguir-les. 

Per altra banda, el transportista ha recordat que ja hi ha diferents empreses que no poden operar per la seva aturada, com és el cas de Danone o Heineken. "Com això no acabi amb una solució ràpida per part del govern espanyol, la situació serà insostenible", ha reconegut Juan Antonio, posant damunt la taula que s'acabin produint Eros, acomiadaments o fins i tot tancaments de determinades empreses.