El reconeixement a la centrecampista del Barça Aitana Bonmatí com a millor jugadora de la UEFA de l'última temporada és un reconeixement merescut, després de la magnífica temporada de la jugadora de Sant Pere de Ribes. Al seu èxit al mundial d'Austràlia, on va ser considerada MVP del mundial, s'hi afegeix la temporada realitzada al seu club, el Barça, on l'equip ha aconseguit aquesta temporada —a més de la Lliga espanyola i la Supercopa— la Champions per segona ocasió. Bonmatí segueix les petges de la seva companya d'equip, Alèxia Putellas, la més guardonada del club blaugrana, que ha aconseguit dos premis The Best FIFA Women's Player el 2021 i el 2022, i dues pilotes d'Or de France Football els mateixos anys. A més de millor jugadora d'Europa, concedit per la UEFA el 2021 i el 2022. Bonmatí i Putellas comparteixen així tres premis UEFA seguits que acaben en mans de futbolistes catalanes, ja que la segona és de Mollet del Vallès.
El fet que fins a nou jugadores del FCB formessin part de la selecció espanyola que va aconseguir el mundial serveix per destacar la importància de l'equip blaugrana al terreny de joc, però també en l'actitud demostrada per les jugadores en contra de l'actitud masclista del president de la RFEF, Luis Rubiales. Aquest esperit de denúncia el va verbalitzar Bonmatí en la recollida del seu guardó aquest dijous a Mònaco davant tots els estaments europeus del món del futbol i els representants dels clubs que assistien al sorteig de la Champions. En un gest de suport a la seva companya Jennifer Hermoso, va manifestar que "com a societat no hem de permetre l'abús de poder i les faltes de respecte a l'entorn laboral, des de la meva companya Jenni fins a totes les dones que pateixen el mateix, estem amb vosaltres".
Una actitud que contrasta amb la del president de la UEFA, Aleksander Ceferin, que malgrat considerar inapropiat el petó no consentit de Rubiales a Hermoso en la celebració del mundial femení, ha descartat cessar-lo com a vicepresident de la UEFA, al·legant que la sanció de la FIFA d'apartar-lo 90 dies del càrrec ho fa innecessari. Tingui o no tingui raó, Ceferin amb aquest gest es renta les mans i demostra fins a quin punt costa als gestors esportius actuals entendre la gravetat de fets com el del president de la Federació Espanyola. Calia una sanció de la UEFA com a gest de solidaritat amb Hermoso, però —més enllà d'aquesta futbolista— com a missatge inequívoc a tots els clubs i totes les seleccions per tal d'exterminar qualsevol senyal de comportament masclista.
Mentre tot això succeeix, el govern espanyol i el Consell Superior d'Esports (CSD) estan rebent crítiques per la lentitud amb què va intervenir el Ministeri de Cultura, i ara per la dilació del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAD). Aquest divendres farà una setmana des que el CSD li va transmetre l'expedient per apartar Rubiales del càrrec, i encara no hi ha cap pronunciament oficial, més enllà d'un parell de rodes de premsa a aquest efecte. És cert que la celeritat de la informació fa que les coses vagin a una velocitat que ha de ser molt diferent de la d'elaboració dels dictàmens, però l'alarma que ha generat el cas Rubiales per uns comportaments vergonyosos obligava un ritme molt diferent del que estem veient. Perquè acabarà fent l'efecte que la gansoneria és la marca de la casa.