D'entre els catalans que han fet de l'anticatalanisme un modus vivendi polític probablement sigui Albert Rivera (Arrimadas tampoc es queda curta) el que figuri al lloc més destacat. No hi ha un símbol de la identitat catalana amb què el líder de Ciutadans no vulgui acabar, des de la llengua a la cultura i des de TV3 als mossos d'esquadra. Té el seu mèrit anar a Sevilla i que les cròniques del seu acte electoral recullin com a gran titular la seva amenaça al director de TV3, Vicent Sanchis. Ciutadans va néixer per a això: destruir l'autogovern català, imposar el monolingüisme i eliminar l'escola catalana i recentralitzar el màxim possible les competències.
De fet, el titular de TV3 era el que buscava, ja que del que va dir al míting andalús, Rivera ha n'fet un únic tuit que diu el següent: "El director de TV3 m'ha posat una querella per dir-li la veritat. I uns dies després l'han processat per participar del cop de l'1-O. Li dic una cosa, senyor Sanchis: busqui's un bon advocat perquè jo, al contrari de Sánchez [Pedro], no l'indultaré".
Ciutadans fa dies que estira com un xiclet una mentida de la qual no sap com sortir, quan fruit d'un rampell o d'una acció voluntària i buscada Rivera va declarar que a TV3 havien dit puta a Inés Arrimadas. La cadena pública li va exigir immediatament un desmentiment i, en negar-s'hi, Sanchis es va querellar contra el líder de Ciutadans. Ara, Rivera amenaça Sanchis amb un tuit que conté tres noves mentides: el director de TV3 no li ha posat una querella per dir la veritat sinó per mentir; per necessitar Sanchis un indult ha d'estar condemnat, cosa que no ho està; Pedro Sánchez tampoc no ha dit que hipotèticament l'indulti si es manté a la presidència del Govern espanyol i el periodista és condemnat.
Però res d'això no importa. Ciutadans fa anys que està acostumat a caminar a cavall de la mentida. La seva manera de fer política és un llast per a la democràcia espanyola i alguna cosa de tot això comença a intuir ja l'exprimer ministre francès Manuel Valls que se les prometia molt felices a les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona i la seva candidatura no aconsegueix enlairar-se. Introduir ara a la campanya electoral una amenaça a un mitjà de comunicació i a un periodista, potser doni vots com ja vam veure als Estats Units amb el pols entre Donald Trump i la cadena de televisió CNN en les eleccions presidencials passades. A cavall de la mentida de vegades s'aconsegueixen coses, però les costures de la democràcia acaben saltant més tard o més d'hora.