Després de les últimes edicions marcades per la pandèmia, aquest any torna amb tota la força el Mobile World Congress, l'aparador més important que té Barcelona en l'àmbit de les fires i que ha establert amb la capital catalana una història d'amor. Superat el temor que hi havia després de l'arribada d'Ada Colau a l'alcaldia de Barcelona, en el sentit que complís el compromís de la campanya electoral i el congrés de mòbils hagués de buscar una altra plaça, ni la pandèmia, ni l'interès de Madrid per desplaçar el MWC a la capital espanyola han trencat l'aliança entre la Fira i el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, la persona que té els drets del congrés.
Per a enguany s'espera la visita d'unes de 80.000 persones, executius, majoritàriament, dels principals països del món. S'espera l'arribada d'un 20% més de vols que el 2022 i es pot assegurar que, excepte algunes empreses asiàtiques, la gran majoria ja estan a un nivell molt similar a la de l'etapa prepandèmia. Per a Barcelona suposarà un impacte econòmic de més de 350 milions d'euros durant aquesta setmana i s'assolirà així la xifra de més de 6.050 milions des de l'any 2006, data en què el MWC va abandonar Canes, a la Costa Blava francesa.
El mateix Hoffman, la persona més sol·licitada per traslladar el MWC a una altra ubicació, i que ha donat permanents carbasses a la Comunitat de Madrid i a algun ministre espanyol que ha mirat d'enviar-li cants de sirena sobre la inestabilitat catalana, ha remarcat aquest cap de setmana l'aliança única entre la GSMA i la ciutat de Barcelona, i s'ha mostrat orgullós del llegat que està deixant l'esdeveniment de tecnologia mòbil més gran del món a la capital catalana. No debades, l'aliança entre GSMA i la Fira de Barcelona ha donat pas a una aliança publicoprivada de la qual tothom en surt beneficiat. "Venim aquí a fer negocis", ha resumit Hoffman.
Un any més des del 2018, al congrés mundial del mòbil hi impacta la situació política entre Catalunya i Espanya, la repressió existent que manté exiliats i inhabilitats una part important del govern del president Puigdemont el 2017, i la protesta contra la visita a Barcelona de Felip VI per al sopar inaugural oficial i que serveix de primer acte de les jornades. Les autoritats catalanes un any més no l'han rebut quan ha arribat al recinte firal, ni han aparegut a la foto d'autoritats amb el monarca, encara que sí que s'hi han incorporat després, al sopar oficial amb la resta de convidats estrangers. Una manera de fer evident que la situació política i institucional està molt lluny d'estar normalitzada.